Bubanj od konzerve

15/12/2019 Projekti , Za decu 7107 Views
Pravljenje muzičkih instrumetana je zabavno koliko i sviranje. Evo kako veoma jednostavno možete da napravite bubanj za decu od limene konzerve.

Muzički instrumenti za decu se mogu kupiti u prodavnici. Ali da bi deca svirala ne trebaju im uvek pravi muzički instrumenti. Možete ih napraviti od stvari koje imate u kući, a samo pravljenje će biti interesantno koliko i sviranje. Dakle, pravimo bubanj od limene konzerve.


Potreban alat: makaze

Potreban materijal: konzerva, balon, dve olovke


metalna konzerva i balonNabavite malo veći balon

Ovaj bubanj se pravi veoma brzo i jednostavno a potrebno je minimalno delova. Ustvari, potrebna je jedna limena konzerva i jedan balon. Bilo bi dobro da birate nešto manje konzerve i nešto veće balone. Rub konzerve na otvorenom kraju je oštar nakon otvaranja. Obavezno ga obradite šmirgl papirom ili turpijom pre nego što počnete sa pravljenjem bubnja.


Sečenje balona makazamaRez na mestu gde se balon počinje širiti

Sledeće što treba je da makazama odrežete deo balona kroz koji se duva. Rez treba da bude preko mesta na kome balon menja prečnik. Za bubanj ćemo iskoristiti ovaj širi deo.


Prevlačenje balona preko konzerve.

Sada rastegnite odsečeni, širi deo balona, i prevucite ga preko otvorenog kraja konzerve. Ovde se vidi zbog čega je preporučljivo izabrati veće balone i manje konzerve. Balon mora biti dovoljno veliki da se lako navuče preko konzerve.


Učvršćivanje balona na konzerviDa bi učvrstili balon na konzervi koristite zadebljali deo balona

Balon na konzervi ima ulogu membrane na bubnju. Naravno, da bi i ostao na konzervi mora se fiksirati. Odsecite zadebljali deo balona koji se prislanja na usta, rastegnite ga preko konzerve i njime učvrstite membranu.


Učvršćivanje balona na konzervi… a može i obična gumica za tegle

U nekim slučajevima to neće biti moguće jer je prečnik konzerve previše veliki i nije moguće toliko rastegnuti gumu. U tom slučaju balon na konzervi učvrstite običnom gumicom za tegle.


Sviranje na bubnjuDrvene bojice umesto pravih udaraljki

I to je to. Koncert može da počne. Za udaraljke mogu da posluže drvene bojice ili neki štapići. Da bubanj ne bi ličio na konzervu nego na pravi bubanj, konzervu oblepite raznobojnim papirom ili dekorišite akrilnim bojama.

Related articles