Čestitka sa šakama

26/12/2019 Za decu 1963 Views
Za dan majki, rođendane ili neke druge događaje prave se i poklanjaju prigodne čestitke. Ukoliko nekoga baš volite oduševiće se kada mu poklonite ovu čestitku.

Za dan majki, rođendane ili neke druge događaje prave se i poklanjaju prigodne čestitke. Ukoliko nekoga baš volite oduševiće se kada mu poklonite jedinstven poklon kao što je čestitka sa šakama.


Potreban alat: olovka, makaze

Potreban materijal: papir


Papir presavijen na polaPresavite papir na pola

Ova neobična čestitka može biti bilo kojih dimenzija. Mi smo uzeli papir formata A4 i presavili ga na pola.  Koristimo papir u boji ali Vi čestitku možete ofarbati i naknadno.


Crtanje konture šakeOcrtajte konturu šake

Zatim dete stavi ručicu preko papira tako da kažiprst i palac budu na presavijenoj strani papira. I još je važno da vrh kažiprsta i palca malo prelazi preko ivice papira. Kada ste sve to lepo namestili, uz pomoć olovke prenesite konture šake na papir.


Kontura šakeIsecite papir po linijama

Otprilike treba da dobijete oblik dečije šake na papiru tako da palac i kažiprst malo prelaze presavijenu ivicu papira, kao na slici. Isecite papir po iscrtanim linijama.


čestitka sa šakamaNapišite tekst

I na kraju raširite preklopljeni papir. Pošto su kažiprst i palac malo prelazili ivicu papira sada su dve šake spojene na mestu palca i kažiprsta i formiraju srce. Čestitka sa šakama je gotova. Jako interesantan poklon za dan majki koji deca mogu sama da naprave. Na mestu dlanova ispišite tekst sa najlepšim željama. Ako deca svake godine prave ove čestitke majke će ih brižljivo čuvati jer će uvek moći da vide kako su rukice rasle iz godine u godinu.

Related articles