Cevčica za sprej WD40

11/04/2019 Improvizacije , Saveti 5516 Views
Svi koji koriste WD40 imali su priliku da izgube onu slamčicu za precizno nanošenje spreja. Evo jednostavnog rešenja da Vam bude pri ruci kada Vam zatreba.

Svi koji koriste WD40 imali su priliku da izgube onu slamčicu za precizno nanošenje spreja. Evo jednostavnog rešenja da Vam bude pri ruci kada Vam zatreba.


Potreban alat: skalpel

Potreban materijal: Slamčica za sok, izolir traka


WD40 sprej i cevčica

Gotovo je sigurno da svaki Uradi Sam u svojoj radionici ima čuveni WD40. Za ime ovog spreja je vezana interesantna priča. Naime, izumitelj ove tečnosti je amerikanac Norm Larsen. Cilj mu je bio da proizvede tečnost sa antikorozivnim dejstvom za potrebe svemirske industrije. Da bi se rešio korozije morao je da se reši vode, nekako da njegova tečnost istisne vodu sa tretirane površine. Zbog toga je proizvod nazvao Water Displacement, skraćeno WD što bi u prevodu značilo istiskivanje vode. Ako mislite da mu je to lako pošlo za rukom, varate se. Bilo mu je potrebno ravno 40 pokušaja pre nego što je završio svoj projekat 1953. godine, odatle broj 40 u nazivu. Ali kako je ova tečnost od svemirskog programa došla do domaćinstva? Rukovodstvo kompanije je primetilo da zaposleni kradom odnose tečnost i redovno je koriste kod kuće.


WD40 sprej i cevčica

Ova mala slamka dolazi uz sprej i služi za precizno nanošenje tečnosti. Proizvođač je zamislio da ona stoji na čepu. U praksi se često izgubi i sam čep a naročito ova mala cevka. Najprostije rešenje je, naravno uz pomoć gumice.


slamčica za sok i WD40 sprej

Ali ako jednostavne stvari, naprosto nisu za Vas koristićete ovaj prefinjeni način čuvanja cevčice. Potrebna Vam je jedna slamčica za sok. Boja nije presudna za ovaj projekat 🙂


sečenje slamčice za sok sa skalpelom

Isecite ovaj manji deo slamke iza zgloba, kao na slici.


sečenje slamčice za sok sa skalpelom

Zatim slamku postavite pored konzerve WD40 spreja i, skalpelom skratite je na dužinu konzerve.


lepljenje slamčice za sok izolir trakom

Sada presavite zglob i fiksirajte ga parčetom izolir trake.


pričvršćena slamčica od soka za WD40 sprej

Slamčicu, izolir trakom pričvrstite na konzervu i dobili ste držač za cevčicu. Na ovaj način cevčica će biti uvek pri ruci kada Vam zatreba.

Related articles