Čuvar rezervnih listova testere

05/01/2020 Improvizacije , Saveti 2998 Views
Koliko Vam se puta desilo da ne možete da nađete rezervni list za testeru? Da se to nebi dešavalo evo jednog praktičnog saveta kako da Vam listovi testere uvek budu pri ruci.

Koliko Vam se puta desilo da ne možete da nađete rezervni list za testeru? Da se to nebi dešavalo evo jednog praktičnog saveta. Vama treba čuvar rezervnih listova testere.


Potreban alat: sečice

Potreban materijal: klipsne


bonsek

Testera za metal ili poznatijeg naziva bonsek je takve konstrukcije da se listovi same testere mogu menjati. Ovo je dobra stvar jer postoje različite vrste metala koje se seku sa različitim vrstama testera.


rezervni listovi za bonsek

Iako je sistem vrlo praktičan i omogućava nam da koristimo različite listove testera sa jednim telom testere, updravo to može da bude problem. Ove listove u radionici stavimo na neko “pouzdano” mesto. U trenutku kada zatreba drugi list testere, obično, se zaboravi gde je to pouzdano mesto bilo. Da se to nebi dešavalo evo jednog praktičnog saveta kako da Vam listovi testere uvek budu pri ruci.


plastična klipsna

Sve što Vam treba su dve plastične klipsne. I to neke manjih dimenzija


fiksiranje rezervnih listova testere za telo bonseka

Postavite rezervne listove testere uz ram bonseka i pričvrstite ih klipsnama. Kada su listovi na svom mestu zategnite klipsne


sečenje klipsne sečicama

Višak plastične klipsne odsecite sečicama ili skalpelom


čuvar rezervnih listova testere

I to je čuvar rezervnih listova testere. Sada će rezervni listovi testere uvek biti uz sam ram testere, osnosno, bonseka


čuvar rezervnih listova testere

A da pri tome ni malo ne smetaju pri sečenju bonsekom


čuvar rezervnih listova testere

Ovo ne mora da se odnsi samo na bonsek. Kao što vidite na slici, ovaj sistem je uspešno primenjen i na lučnoj testeri za precizno sečenje šperploče.

Related articles