Cveće od krep papira

13/11/2021 Projekti , Za decu 1950 Views
Da bi ste uživali u izgledu zumbula ne morate da čekate proleće. Vaši mališani mogu napraviti zumbule od krep papira u kojima ćete uživati tokom cele godine

Da bi ste uživali u izgledu zumbula ne morate da čekate proleće. Vaši mališani mogu napraviti zumbule od krep papira u kojima ćete uživati tokom cele godine. Pogledajte kako da napravite cveće od krep papira


Potreban alat: makaze, štipaljke

Potreban materijal: krep papir, drveni štapići, lepak


Krep papir i drveni štapićZa raznobojno cveće koristite krep papir raznih boja

Da bi ste napravili zumbule od krep papira, naravno treba Vam krep papir. Za raznobojne cvetove zumbula koristite krep papir različitih boja. Pored toga potreban Vam je i jedan drveni štapić za svaki cvet.


Rolna krep papira

Presecite rolnu krep papira tako da dobijete smotuljak širine oko 5cm.


Sečenje rolneNe zasecajte rolnu do kraja

Makazama napravite rese na krep papiru. Prilikom sečenja vodite računa da ne presečete papir celom širinom, zaustavite se na nekih 1-2 cm od ivice. Ukoliko Vam je teško da držite smotuljak krep papira možete da koristite neki držač kao što su drvene štipaljke za veš ili nešto slično.


Pravljenje rolnica

Zumbul je prepoznatljiv po neobuzdanim kovrdžicama. Tako i ovaj papirni mora da ih ima. Napravićete ih tako što ćete svaku od resa urolati oko drvenog štapića. Kada izvučete štapić ostaće urolani vrhovi resa.


nanošenje lepkaZa lepljenje dovoljan je običan beli lepak za papir

Na ovaj način dobijate traku od krep papira koja je sa jedne strane ravna a sa druge ima niz interesantnih rolnica. Ravni deo krep trake premažite običnim lepkom za papir.


Namotavanje krep papira oko drvenog štapića

Na kraju da bi ste dobili zumbul od krep papira potrebno je samo, prethodno pripremljenu traku urolati oko drvenog štapića, kao na slici.


Zumbul od krep papiraZumbul od krep papira

Krep trakom, na ovaj način, prekrite veći deo štapića i to je to. Deca mogu napraviti više zumbula od krep papira koje ćete staviti u vaznu. Osim što je jako interesantno praviti cveće od krep papira, ono je i jako dekorativno i može se koristiti i kao ukras na raznim rođendanima i slično.

Related articles