Cvet od papirnih traka

29/12/2019 Projekti , Za decu 3983 Views
Uz pomoć raznobojnih traka od papira vrlo lako možete napraviti interesantan ukras u obliku cveta. Pogledajte kako.

Uz pomoć raznobojnih traka od papira vrlo lako možete napraviti interesantan ukras – cvet od papirnih traka. Ukrasite zidove ovim cvetovima i doček nove godine, kao i  svaka proslava će biti poseban doživljaj.


Potreban alat: heftalica, termolepak

Potreban materijal: raznobojni papiri, lepak za papir


Trake od raznobojnog papiraČetiri raznobojna papira

Sve što Vam treba za ovaj interesantan ukras je raznobojni papir. Za ovaj projekat nije pogodan samolepljivi kolaž papir. Mi smo koristili običan papir u boji koji možete kupiti u svakoj knjižari. Potrebno Vam je četiri boje. Isecite papir na trake širine 2cm.  Dužina je različita zasvaku boju. Najduža je 22cm, sledeća 19, pa 19 i najkraća 13cm. Potrebno Vam je deset traka od svake boje.


Trake od raznobojnog papiraZa svaku laticu treba četiri trake

Za svaku laticu cveta su potrebne četiri trake različite boje i dužine. Poređajte ih da idu od najmanje do najveće, kao na slici. Raspored boja je, naravno, proizvoljan.


Savijanje traka od raznobojnog papira

Da bi formirali laticu cveta spojite krajeve traka od najmanje ka najvećoj, sve vreme držeći krajeve prstima druge ruke, kao na slici.


cvet od papirnih traka

Otprilike, latica bi trebala da izgleda ovako. Krajeve svih traka poravnajte tako da budu tačno jedna iznad druge.


spajanje papirnih traka heftalicom

Kada ste sve krajeve traka poravnali fiksirajte ih heftalicom. Spajanje možete da izvedete lepljenjem nekim lepkom za papir. Ali u tom slučaju morate malo da sačekate da lepak “uhvati”.


cvet od papirnih trakaCvet ima deset latica

Ovaj postupak ponovite još deset puta. Toliko će cvet da ima latica.


lepljenje papiraLatice međusobno spojite lepkom za papir

Sve što Vam ostaje je da latice međusobno spojite. To ćete učiniti tako što ćete na sve bočne strane latica naneti malo lepka za papir i međusobno ih fiksirati.


cvet od papirnih trakaU centru latice spojite termo-lepkom

Za spajanje latica u centru koristite termo-lepak. Na kraju isecite manji krug od papira žute boje i zalepite u centar sa svake strane. Ovaj papir je centar cveta a istovremeno pokriva spoj latica. Napravite više ovakvih cvetova, okačite na zidove i doček nove godine,  ili bilo koja druga proslava, može da počne.

Related articles