Cvet od rolne toalet papira

12/09/2020 Za decu 1756 Views
Evo načina kako da, na kreativan način, iskoristite kartonsku rolnu od toalet papira i napravite cvet.

U svakom domaćinstvu se vremenom skupi ogromne količine kartonski rolni od toalet papira. Obično se bacaju iako se mogu iskoristiti na mnogo kreativnih načina. Ovo je jedan od njih. Sakupite tri rolne od toalet papira i napravite zanimljiv cvet.


Potreban alat: heftalica, četkica

Potreban materijal: kartonske rolne od toalet papira, tempere, drveni štapić


Kartonske rolne od toalet papira

Za ovaj projekat će Vam biti potrebne tri kartnoske rolne od toalet papira. Inače, cvet se pravi veoma brzo tako lako možete napraviti više komada i osnovati vrlo neobičan vrt.


spajanje rolni heftalicomRolnu presavite na pola i zaheftajte

Svaku rolnu presavite na pola i zaheftajte rubove kako bi ostala u tom položaju. Ukoliko se plašite da dete može da se ubode na oštre spajalice, krajeve rolni možete spojiti i termo-lepkom ili nekim drugim lepkom za papir. U tom slučaju oko rolne stavite gumicu kako bi je držala u tom položaju dok lepak ne očvrsne. Malo duži postupak ali sigurniji.


bojenje rolniBojenje rolni od toalet papira

Sada dolazi na red bojenje. Upravo bojenje pretvara rolnu papira u cvet. Možete da svaki cvet obojite u posebnu boju ili na jednom cvetu da se nalaci više boja, kao u ovom slučaju… stvar trenutnog raspoloženja. Za bojenje smo koristili tempere ali pogodna je i bilo koja druga boja za papir. Pri izboru boja možda bi trebalo preskočiti vodene boje iz razloga što one ne pokrivaju dovoljno tamni karton rolne. Akrilne boje su, takođe odgovarajuće zbog svoje dobre pokrivne moći. Cilj je da cveće bude što veselijih boja. U cilju ukrašavanja može se koristiti i raznobojni kolaž papir, aluminijumska folija, vata, raznobojne konfete……..


Farbanje drvenog štapićaŠtapići za ražnjiče su idealni za pravljenje stabljike

Svaki cvet, naravno mora da ima i stabljiku, pa tako i ovaj. Za pravljene stabljike smo iskoristili drveni štapić za ražnjiće. Za njega ne treba nikakva posebna priprema, samo ga obojite u zelenu boju.


Cvet od rolni toalet papira

Na kraju spojite heftanjem ili lepljenjem tri rolne koje ste na ovaj način prethodno pripremili i zalepite stabljiku na ovaj čudni cvet od rolne toalet papira. Ne samo što će se deca zabaviti praveći cvet od kartonskih rolni toalet papira već on može da ukrasi saksije u kojima rastu drvenaste biljke.

Related articles