Dekorativni oblici za prozor od krep papira

04/12/2021 Procedure , Za decu 1183 Views
Pogledajte kako da napravite šarene oblike od krep papira kojima možete da ukrasite prozorska stakla

Praveći dekorativne oblike u postu Dekorativni oblici od krep papira pala nam je na pamet ideja da bi predivne boje koje potiču od krep papira još lepše izgledale ukoliko bi svetlost prolazila kroz njih. Pogledajte kako se prave dekorativni oblici za prozor od krep papira.


Potreban alat: makaze, četkica

Potreban materijal: providna folija, krep papir, lepak za drvo


krep papir

Sam postupak pravljenja ovih dekorativnih oblika se ne razlikuje u odnosu na onaj koji smo već prikazali u postu Dekorativni oblici od krep papira. Ono u čemu je razlika je podloga. Umesto kartona, ovog puta ćemo koristiti plastičnu foliju i naravno, raznobojni krep papir. Predlog je da se koristi više različitih boja krep papira kako bi oblici bili što šareniji. Prolaz svetlosti kroz šarene oblike će dati bolji efekat.


isečeni krep papirKrep papir isecite na manje komade

Raznobojni krep papir isecite na komde pravougaonog oblika. Naravno, može i bilo koji drugi oblik. Za usitnjavanje krep papira možete koristiti makaze ali možete i da ih cepkate rukama. Na ovaj način komadi krep papira će imati nepravilan oblik.


mešavina vode i lepka za drvoMešavina vode i lepka za drvo

U posebnoj posudi lepak za drvo razredite sa malo vode. Mešajte ovu smesu dok ne postane homogena, odnosno dok se lepak u potpunosti razredi sa vodom. Lepak za drvo je suviše gust da bi se nanosio na krep papir. Njegovo razređivanje sa vodom će omogućiti lakši rad. Naravno, možete koristiti i bilo koji lepak za papir, pa čak i lepak za tapete.


dekorativni oblici za prozor od krep papira

Na plastičnu foliju nanesite malo, ranije pripremljenog, lepka, zalepite komad krep papira i četkom pređite preko krep papira da bi se izravnao i natopio lepkom. Ovde je bitno da se raznobojni krep papiri preklapaju i tako međusobno povezuju. Komadi krep papira će međusobno biti spojeni na mestima preklopa. Gledajte da se svaki komad krep papira preklapa sa susednim komadom.


dekorativni oblici za prozor od krep papira

Kada se krep papir potpuno osušio možete da skinete plastičnu foliju. Ovo ćete lako uraditi jer se lepak nije zalepio za foliju. Ipak svi listići krep papira su zalepljeni na mestima gde su bili preklopljeni. Od ovako dobijenog šarenog papira isecite oblike koji Vam se sviđaju i uz malo selotejpa ih pričvrstite za prozorsko staklo. I to je to, dekorativni oblici za prozor od krep papira su gotovi.

Related articles