Dinosaurus od papirnog tanjira

25/12/2019 Za decu 2756 Views

Iako su dinosaurusi izumrli jako, jako davno to ne sprečava decu da ih naprosto obožavaju. Njihovoj radosti nema kraja kada im predložite da zajedno napravite jednoga. Evo kako se za par minuta može napraviti dinosaurus od papirnog tanjira.


Potreban alat: četkica, makaze

Potreban materijal: papirni tanjiri, lepak, tempere


Nekoliko papirnih tanjira

Za ovaj projekat je potreban jedan papirni tanjir koji se koristi na dečijim rođendanima ili na pikniku. Spremite onoliko papirnih tanjira koliko želite dinosaurusa da napravite.


Sečenje papirnog tanjira makazama

Sada na red dolazi sečenje. Možete koristiti i skalpel ali makaze su dovoljne. Ukoliko deca sama seku obavezno je prisustvo roditelja.


Isečen papirni tanjir

Tanjir treba iseći kao na slici. Presecite ga na pola. Jedna polovina će biti telo dinosaurusa, od druge polovine isecite rub kojeg ćete preseći na trećinu dužine. Duži deo će predstavljati vrat a kraći, posle manjeg prilagođavanja, će biti rep. Od ravnog dela druge polovine tanjira isecite četiri noge i glavu.


dinosaurus od papirnog tanjira

Kada ste obezbedili sve delove pređite na spajanje. Za to koristite bilo koji lepak za papir. Nanesite lepak, spojite delove, držite malo dok lepak ne „stegne“ i to je to. Za par minuta dinosaurus je gotov.


dinosaurus od papirnog tanjira

Ali kako da dinosaurus bude beo? Tu na scenu stupaju male vredne ručice koje će dinosaurusa ofarbati i nacrtati mu strašno lice 🙂 Kao i u mnogim projektima za bojenje smo koristili tempere. Vrlo praktične boje koje dobro pokrivaju i nisu otrovne tako da ih deca mogu bezbedno koristiti.


dinosaurus od papirnog tanjira

I to je to. Za nekoliko minuta dinosaurus od papirnih tanjira je ispred Vas. Već sutradan će dete poželeti da pokaže drugarima u vrtiću ovu opaku zver 🙂

Related articles