Dozer za grickalice

02/11/2019 Improvizacije , Projekti 2356 Views

Mnogo činija i kesica u kojima držimo razne grickalice u kuhinji često ume da napravi nered. Pogledajte kako se pravi jednostavni dozer za grickalice

Mnogo činija i kesica u kojima držimo razne grickalice u kuhinji često ume da napravi nered. Pored toga što ne možemo lako pristupiti određenoj kesici ili posudi dešava se i da se sadržaj prosipa i time nam dodatno otežava situaciju. Evo jednog jednostavnog organizatora koji ćete brzo napraviti i kojim ćete uvesti red u vašu kuhinju ili ostavu. Pored namene koju smo prikazali da možete organizovati grickalice, isti organizator možete koristiti i za organizovanje određenih vrsta povrća pogodnih za čuvanje u tegli i sličnim posudama: pirinač, pasulj, sočivo ili određenih vrsta začina kao što su razne vrste bibera u zrnu I slično.


Potreban alat: makaze i metar ili lenjir

Potreban materijal: karton ili stiropor, tegla ili slična staklena posuda, ambalaža od soka sa čepom sa navojem

tegla i kutija od stiropora

Na slici je je prikazan potreban material. Kutija od stiropora od koje ćemo napraviti pregrade, Tegla i deo ambalaže soka sa čepom sa navojem.


metar, makaze i delovi za dozer

Prvo je potrebno da napravimo pregrade za dozer koje će odvojiti različite vrste grickalica. Za to ćemo koristiti tanki stiropor od kutije za hranu. Za ovu svrhu možete koristiti i karton.Isecite dva parčeta stiropora oblika kao naslici. Važno je da prethodno izmerite širinu i visinu tegle jer pregrade treba da stanu u nju.


staklena tegla

Isečene pregrade uklopite pomoću proreza koje ste napravili na njima.


staklena tegla sa pregradama

Uklopljene pregrade postavite u teglu. Na ovaj način teglu ste po vertikali podelili na 4 pregrade u koje možete sipati 4 različite vrste grickalica.


dozer za grickalice

Napunite svaku od pregrada svojom omiljenom vrstom grickalica…


dozer za grickalice

… pa preko postavite deo ambalaže sa otvorom.


dozer za grickalice

S obziromna to da je tegla u gornjem delu za nijansu uža nego dole ovaj poklopac sa otvorom neće ispadati prilikom doziranja grickalica već ćeom ogućiti da kroz njegov otvor izlazi ona vrsta grickalica koju smo odabrali. Ukoliko želimo da odaberemeo drugu vrstu grickalica dovoljno je da zarotiramo otvor do vrste koju želimo.


dozer za grickalice

Kako bi sačuvali svežinu sadržaja tegle možemo koristiti čep koji ćemo zavrnuti nakon upotrebe.Ovakav dozer vam može uvek stajati pri ruci, bez potrebe da odlazite do kuhinje i preturate po prepunim fijokama i ormarićima u potrazi za omiljenim grickalicama.

Related articles