Držač olovaka od tastature

08/08/2018 Projekti , Za decu 3224 Views
Izuzetno neobičan, originalan i dekorativan držač za olovke. Koristan ali i praktičan predmet za poklon.

Za ovaj izuzetno jednostavan projekat potrebna Vam je jedna konzerva i jedna tastatura, zapravo samo tasteri iz tastature. Nema određenog pravila kakva tastatura treba da bude, može biti bela, crna ili da pomešate tastere, stvar ukusa i kreativnosti.


Potreban alat: termo lepak

Potreban materijal: Tastatura, konzerva


konzerva i tasteri

Za ovaj projekat je uzeta crna tastatura od lap-topa. Ove tastature imaju plitke tastere pa su izuzetno pogodne za ovu namenu.


vađenje tastera iz tastature

Ako niste sigurni kako da izvadite tastere procedura je krajnje jednostavna… Zavučete šrafciger ispod tastera, tako da napravite polugu i prosto „izvalite“ ga iz ležišta. Taster se na svom mestu drži pomoću malih kukica.


 konzerva

Pre početka lepljenja tastera treba da odredite kojim redosledom ćete ih lepiti. Možete kako stignete, bez ikakvog reda ili… U ovom slučaju lepićemo ih u pravilnom rasporedu. Za tu namenu potrebno je zadati neku početnu liniju, početni red. Idealno se poklopilo da konzerva ima vertikalnu liniju na sastavu i to je idealno mesto za početak lepljenja, odnosno prvi red.


nanošenje termolepka na taster tastature

Lepljenje je krajnje intuitivno. Nanesete malo termolepka na zadnju površinu tastera…


lepljenje tastera na konzervu

A zatim tasteri zalepite na određeno mesto na konzervi. U ovom slučaju je korišćen termo-lepak zbog svoje jednostavnosti i on je sasvim dovoljan ukoliko se držač neće previše pomerati, prebacivati ili padati na zemlju. U slučaju veće manipulacije postoji mogućnost da se pojedini tasteri odlepe prilikom toga. Ukoliko ipak predviđate taku okrutnu sudbinu za jedan držač olovaka upotrebite neki jači lepak, npr. na bazi epoxi smola ili slično.


zalepljen taster na konzervu

Ako koristite termo lepak pridržite taster na mestu nekoliko trenutaka da se lepak ohladi i stvrdne. I prvi korak je urađen, ostalo Vam je još 999….


lepljenje tastera na konzervu

Nastavite da lepite tastere duž linije kako bi napravili prvi red


držač olovaka od tastaturet

A zatim koristeći taj prvi red kao vođicu, paralelno sa njim izlepite i ostale redove.


držač olovaka od tastature

I to je to. Sada Vam ostaje da sakupite sve olovke po stanu i grupišete ih na jedno mesto.

Related articles