Duga od papira

29/03/2020 Projekti , Za decu 3526 Views
Primetili ste da mala deca vole raznobojne stvari, kada su takve stvari u pitanju duge su nezaobilazne. Evo kako da napravite dugu od papira.

Treba se što češće igrati sa decom i sa njima praviti interesantne i kreativne stvari. Na taj način svi uživate a deca, pored toga što razvijaju jedinstvene veštine, dobijaju i nezaboravne trenutke provedene sa roditeljima ili bakama i dekama. Primetili ste da mala deca vole raznobojne stvari, kada su takve stvari u pitanju duge su nezaobilazne. Pogledajte kako se pravi duga od papira.


Potreban alat: heftalica, termo-lepak

Potreban materijal: raznobojni papir, vata


Raznobojni papiri

Duge se, naravno, sastoje od različitih boja. Kada pravite dugu od papira potreban Vam je papir u različitim bojama.


Trake od raznobojnih papiraTrake su širine 2.5 cm

Duž veće ivice papira isecite trake širine 2,5 cm. Skratite ih tako da svaka bude kraća od one prethodne. Crvenu traku nemojte da skraćujete. Narandžasta traka će biti kraća od crvene za 2,5cm. Sledeća, žuta će od narandžaste biti kraća za 2.5 cm a od crvene za 5cm i tako dalje.


spajanje traka od raznobojnog papira

Poravnajte krajeve svih traka i fiksirajte ih heftalicom


spajanje traka od raznobojnog papiraNakon spajanja trake će formirati lukove

Zatim poravnajte suprotne krajeve svih traka i takođe ih fiksirajte heftalicom. S obzirom da su trake različitih dužina one će formirati lukove, baš kao i prava duga.


nanoštenje termo-lepka na vatuOblake napravite od vate

Naravno, duga se pojavljuje sa kišom, a gde je kiša tu su i oblaci. Oblake za ovu našu dugu ćemo napraviti od vate. Oblikujte male loptice od vate i na svaku nanesite kapljicu termo-lepka.


duga od papira

A zatim loptice od vate zalepite na krajevima duge. I to je to, duga od papira je gotova.

Related articles