Gusenica od kestena

24/10/2020 Projekti , Za decu 2425 Views
Kada pomislimo na jesen setimo se žutog lišća i divljih kestena. Ove neobične plodove deca vole da sakupljaju. Evo kako od njih da napravite gusenicu.

Kada pomislimo na jesen setimo se žutog lišća i divljih kestena. Ove neobične plodove sva deca vole da sakupljaju. Pogledajte kako se pravi gusenica od kestena.


Potreban alat: olovka, burgija, bušilica

Potreban materijal: divlji kesten


divlji kestenidivlji kesteni

Za pravljenje ove igračke potreban Vam je, naravno kesten. Broj kestena je proizvoljan. Ukoliko želite da napravite dužu gusenicu sakupite više divljih kestena.


bušenje rupe u divljem kestenuRupe moraju biti takve da kroz njih lako prođe konac

Sledeće što treba da uradite je da uz pomoć bušilice, svaki kesten probušite na sredini. Prečnik rupe, odnosno debljina burgije, treba da odgovara debljini konca.


nizanje kestena na kanapNizanjem kestena napravite telo gusenice

Kada imate gomilu kestenova sa rupom na sredini možete da počnete da pravite gusenicu od kestena. Sve što treba da uradite je da nanižete sve kestene na konac. U ovaj proces obavezno uključite mališane. Njima će pravljenje ove igračke biti isto zadovoljstvo kao i igranje sa njom.


crtanje lica na kestenuOdaberite poseban kesten za glavu

Za glavu gusenice odaberite veći kesten koji je svojim oblikom pogodan za crtanje veselog lica gusenice. Kada nacrtate lice kroz nos probušite rupu. Čvor konca će predstavljati nos gusenice.


gusenica od kestena

I to je to. Vesela gusenica od kestena jedva čeka da se igra sa decom. Ovo je prilika da decu upoznate sa gusenicama, gde one žive, čime se hrane i kako postaju prelepi leptir.

Related articles