Igra nabacivanje obruča

28/12/2019 Za decu 2120 Views

Nekada je potrebno svega nekoliko minuta da svojim mališanima stvorite zabavu u hladnim zimskim danima kada ne možete previše vremena provoditi napolju. Igra nabacivanje obruča je jedan od takvih zabava. Obično se igra na otvorenom ali postoji jednostavna sobna varijanta.


Potreban alat: lekap, makaze, četkica

Potreban materijal: CD, kartonska rolna, papirni tanjiri, tempere


CD, kartonska rolna, kartonski tanjiri

Za ovaj projekat Vam je potrebno nekoliko stvari. Jedan CD, jedna kartonska rolna od papirnih ubrusa i nekoliko kartonskih tanjira.


Nanošenje lepka na ivicu kartnoske rolne

Na jedan kraj kartonske rolne nanesite tanak sloj lepka, kao na slici.


igra nabacivanje obruča

Nakon nanošenja lepka spojite CD i kartonslu rolnu. Zadržite delove neko vreme dok lepak ne očvrsne.


igra nabacivanje obruča

Uz pomoć makaza napravite obruč isecanjem središnjeg dela kartonskog tanjira.


igra nabacivanje obručaMožete da koristite bilo koju boju za papir

Naravno, morate da obojite obruče kako bi se razlikovali obruči različitih takmičara. Kao i u mnogim projektima koristili smo tempere.


igra nabacivanje obruča

Kada ste spremili sve rekvizite za igru nabacivanje obruča, zabava može da počne. Pravila su jednostavna. Svaki mali takmičar baca po dva obruča.  Cilj igre je, naravno, nabaciti obruč na stubić od rolne. Igra može da poprimi i takmičarski duh ukoliko uvedete bodovanje. Npr. obruč koji se nabaci na štap nosi 3 poena, obruč koji je naslonjen na štap nosi 2 poena, a obruč koji je najbliži štapu ali ga ne dodiruje vlasniku donosi 1 poen.Igrač koji nabaci obruč na rolnu na kojoj se već nalazi protivnički obruč osvaja novih 6 poena itd.

Related articles