Jednostavna papirna kutijica

09/04/2022 Projekti , Za decu 1877 Views
U kutijice od papira možete da stavite poklone a možete da ih koristite za držanje nekih sitnica. Evo kako da napravite jednostavnu papirnu kutijicu.

Kutijice od papira su zabavne i korisne. Možete u njih da stavite poklone a možete da ih koristite za držanje nekih sitnica. Evo jednog od načina kako se pravi papirna kutijica.


Potreban alat: lenjir, olovka, skalpel, makaze, štipaljke, lepak

Potreban materijal: papir


Crtanje linija na papiruObeležite buduće stranice papirne kutijice

Papir od kojeg pravite kutijicu mora biti malo tvrđi. Pored obojenog papira možete koristiti i tanji karton od neke ambalaže. Glavno je da papir isečete tako da bude kvadratnog oblika proizvoljnih dimenzija. U našem slučaju dimenzije su 21×21 cm. Od ivica papira odmerite 6cm i povucite paralelne linije sa ivicama papira. I ova dimenzija je proizvoljna i predstavlja visinu stranica kutijice.


Zeleni papirTupim predmetom utisnite papir na mestu linija

Kako bi kasnije lakše i preciznije savili stranice nekim tupim predetom pređite po ocrtanim linijama tako da se papir na tim mestima utisne. Za ovu priliku možete koristiti i tupu stranu skalpela. Nama je posužila druga, tupa strana noža.


Crtanje dijagonala na zelenom papiruPovucite dijagonale samo u kvadratima na ćoškovima

Sada preko malih kvadrata u ćoškovima povucite dijagonale iz ćoškova papira. Uradite to za sva četiri ćoška.


Zeleni papir

To bi trebalo da izgleda ovako


Sečenje papira makazamaZasecite ćošove papira

Isecite, makazama papir po nacrtanim dijagonalama.


papirna kutijica

Sada ste već pri kraju posla. Trouglići koje ste dobili nakon sečenja će biti veza za stranice i držaće celu konstrukciju na mestu. Savite papir po svim linijama i sklopite kao na slici.


papirna kutijicaZalepite trouglove na ćoškovima

Na trouglove nanesite malo lepka za papir…


papirna kutijicaFiksirajte stranice dok se lepak ne osuši

I spojite stranice papirne kutijice. Dok se lepak ne osuši stranice kutijice možete fiksirati drvenim štipaljkama. Ovaj korak neće biti neophodan ako koristite lepak koji se brzo suši, naprimer super lepak. U tom slučaju je potrebno prstima pridržati krajeve par sekundi dok lepak ne očvrsne.


Jednostavna papirna kutijica

I to je to. Jednostavna papirna kutijica je gotova. U kutijici možete držati dečije sitne igračke ili nešto slično. Takođe, ova kutijica može se iskoristiti za pakovanje nekog manjeg poklona.

Related articles