Jež od papirnog tanjira

05/01/2020 Za decu 2567 Views
Jež od papirnog tanjira je jedan od projekata u kome mogu da učestvuju i mala deca. U nekoliko poteza može se napraviti slatki ježić. Deca mogu da ga ofarbaju po svojoj volji.

Jež od papirnog tanjira je jedan od projekata u kome mogu da učestvuju i mala deca. U nekoliko poteza može se napraviti slatki ježić. Deca mogu da ga ofarbaju po svojoj volji. Pravljenje ovog ježića u vrtićima može biti dobar uvod u priču o ovoj čudnoj životinjici. Deca mogu uz zabavu da nauče kakva je ovo životinja, gde živi, čime se hrani i sl.


Potreban alat: lepak za papir, flomaster, makaze

Potreban materijal: papirni tanjir, akrilne boje


Papirni tanir presavijen na pola

Za početak Vam treba jedan papirni tanjir. Prečnik tanjira nije bitan. Što je prečnik tanjira veći to će i jež biti veći. Papirni tanjir presavite na pola.


Lepljenje papirnog tanjiraRubovi tanjira moraju ostati nezalepljeni

Nanesite lepak samo u središnji deo papira tako da se zalepe dve polovine papira ali da rubovi tanjira ostanu slobodni. Ukoliko Vaš model tanjira ima ravno dno a uzdignute stranice, kao u našem slučaju, lepak nanesite samo na ravno dno, dok rubove ostavite slobodne.


Crtanje po papirnom tanjiru

Sada, uz pomoć markera nacrtajte nekoliko krivina koje će biti buduća njuškica ježa.


Sečenje papirnog tanjiraZasecanjem tanjira napravili ste “bodlje”

Makazama isecite papirni tanjir po linijama koje ste nacrtali. Jež je poznat po svojim bodljama kojima se brani od neprijatelja. “Bodlje” ćete mu napraviti tako što makazama zasečete rub tanjira, kao na slici. Upravo od rubova koje smo ostavili nezalepljene biće napravljene bodlje po kojima je jež čuven.


Bojenje papirnog tanjirabojenje obavezno prepustite maloj deci

Na kraju ostaje samo da ofarbate ježića. Ovaj posao obavezno prepustite maloj deci. Sa uživanjem će dovršiti ovu interesantnu igračku. Mi smo koristili akrilne boje ali mogu da posluže tempere ili flomasteri. Naravno, i ostali materijali za ukrašavanje kao što su šljokice dolaze u obzir.


Jež od papirnog tanjiraJež od papirnog tanjira

I to je to. Mala deca, koja nisu imala priliku da vide ježa uživo će biti radoznala, pitaće Vas šta je to jež i verovatno još gomilu pitanja. Iskoristite tu radoznalost i odgovorite na ta pitanja. Učenje uz igru je najbolje učenje.

Related articles