Kako izravnati papir

09/04/2019 Saveti 5716 Views
Papir koji je urolan ima tendenciju da se uvek vraća u svoj osnovni oblik – rolnu. Pogledajte jednostavan savet kako da izravnate takav papir.

Velike dimenzije papira je najlakše čuvati i transportovati ako se urolaju. Kada treba nešto da pogledate sa tog papira vi ga ispravite a zatim samo pustite i on se vrati u prvobitan oblik – rolnu. Međutim, ako nešto želite da pišete ili crtate na tom papiru ili ako želite da isecate neke oblike onda ova osobina da se vrati u rolnu ne da samo nije praktična već je prilično iritirajuća. Pogledajte kako jedanostavno da ispravite ovakav papir.


rolna papira

Najčešči način da ispravimo papir koji je bio urolan je da ga namotamo na kontra stranu. U principu, to će ga ispraviti ali će takođe da stvori “talase” na papiru. Ukoliko hoćete da dobijete potpuno ravan papir na koji hoćete da crtate ili nešto da izrezujete iz njega postoji bolji način.


kako izravnati papir

Odmotajte kraj papira i presavite ga preko ivice stola, kao na slici. Održavajući zategnutos papira polako ga povlačite preko ivice stola. Posle prvog povlačenja će se ispraviti samo ako je u pitanju neki deblji papir.


izravnavanje papira

Ukoliko je u pitanju tanji papir, kao u našem slučaju pak papir, ovu radnju ponovite više puta.


pak papir

Posle nekoliko prevlačenja papira preko ivice stola dobićete ravan papir bez “talasa”. Jednostavno, zar ne?

Related articles