Kako napraviti univerzalni podsetnik?

13/01/2019 Projekti 2415 Views
Podsetnik je uvek dobrodošao, najvažnija karakteristika je da nam uvek bude pri ruci kako bi lako nešto zapisali. Napravite sami univerzalni podsetnik.

Podsetnik je uvek dobrodošao, a njegova najvažnija karakteristika je da nam uvek bude pri ruci kako bi lako nešto zapisali. Ovaj univerzalni podsetnik koji ćemo vam predstaviti u ovoj foto priči se lako pravi od stvari koje već imate u kući, a sigurni smo da ćete uživati koristeći ga jer je veoma praktičan.


Potreban alat: makaze

Potreban materijal: drvena ploča, papirna traka, iglice za info tablu, karton, gumica za tegle


komad iverice, namotaj papira

Najpogodnije ga je okačiti na zid u kuhinji ili radionici/garaži kako biste uvek lako mogli da zapišete sve što vam je potrebno. Materijal za izradu prikazan je na fotografiji.


dve igle zabodene u ivericu

Za početak uzmite iglice koje se često koriste za pričvršćivanje papira za tablu od plute i postavite ih sa strane drvene ploče od iverice, baš kao na slici.


pravljenje univerzalnog podsetnika

Sada još dve iglice sa suprotne strane. Potrudite se da budu simetrične.


rolna papira

Sada je potrebno da gumicu provučete kroz papirnu rolnu. U koliko je previše kratka možete nastaviti i dve gumice. Ovakve papirne rolne se često koriste u fiskalnim kasama pa ćete ih lako naći u knjižari.


rolna papira

Kada ste provukli gumicu kroz rolnu, njene krajeve zakačite na iglice kao što je prikzano na fotografiji.


pravljenje univerzalnog podsetnika

Na donjem delu drvene ploče postavite kartonsku traku koja će vam omogućiti da papir lako cepate i ponesete sa sobom. Ukoliko imate tanji karton možete ga presaviti nekoliko puta kako bi dobio čvrstinu. Pričvrstite ga sa strane iglicama.


univerzalni podsetnik

Podsetnik je završen. Sada vam ostaje samo da napišete spisak na vašem novom podsetniku, izvučete papirnu traku na dole i otcepite je kako bi papir na kome ste pisali poneli sa sobom ili odbacili stari podsetnik, a napravili mesta za novi.


univerzalni podsetnik

Kada je podsetnik gotov možete ga postaviti na zid vaše kuhinje, garaže, radionice ili na neko drugo mesto gde će vam često zatrebati.

Related articles