Kako skinuti lepak sa flaše

16/09/2018 Saveti 8266 Views
Posle, relativno, lakog skidanja etikete sa plastične flaše na flaši ostaje manja količina lepka koji se ne da skinuti. Pogledajte kako ga efikasno odstraniti.

Svest o recikliranju plastičnih flaša je izuzetno važna. Jedna od vrsta recikliranja plastičnih vlaša je i to da je preradite i date joj novu upotrebnu vrednost. Svaki od tih projekata počinje skidanjem etikete sa plastične flaše. Uglavnom etikete nisu zalepljene za flašu celom površinom već samo jednom linijom na sastavu. Posle odstranjivanja etikete na tom mestu ostaje uporni lepak koji se ne da skinuti pranjem, ribanjem, grebanjem. Pogledajte kako da se efikasno rešite dosadnog lepka na plastičnoj flaši.


Potreban alat:

Potreban materijal: medicinski benzin


plastična flaša

Mnogi Uradi Sam projekti sa plastičnim flašama, kao što je narukvica od plastične flaše, započinju skidanjem etikete.


skidanje etikete sa plastične flaše

Samu etiketu je vrlo lako skinuti. Ona nije zalepljena za flašu celom površinom već samo jednom linijom na sastavu krajeva etikete


lepak na površini plastične flaše

Izuzetno otporan lepak

Upravo na toj liniji ostaje mala količina lepka koja ružno izgleda na plastičnoj flaši. Lepak koji je ostao na flaši je izuzetno otporan. Nemoguće ga je skinuti pranjem, pa čak ni struganjem ili grebanjem. Šmirgl papir pomaže ali posle njega ostaje izgrebana flaša koja nije pogodna za Vaše projekte.


specijalni medicinski benzin

Medicinski benzin

Na sreću postoji efikasno sredstvo za skidanje tog lepka bez posledica po plastičnu flašu. Radi se o specijalnom medicinskom benzinu koji možete kupiti u svakoj apoteci. Namena ovog medicinskog benzina je skidanje lepka koji ostaje na koži nakon skidanja flastera.


skidanje lepka sa plastične flaše

Nanesite malo ovog benzina na pamučnu krpu ili papirni ubrus i sa njim pređite preko mesta na flaši gde se nalazi lepak. Primetićete da pri jednom prelazu da se lepak topi.


plastična flaša

Posle dva prelaza lepka kao da nije ni bilo. Ovo je najefikasniji i najbrži način skidanja lepka sa plastične flaše. Praktično, za sekundu odstranjuje izuzetno otporan lepak.

Related articles