Kako ukloniti žvakaću gumu sa odeće?

13/02/2019 Saveti 2908 Views
Svako ko je pokušao da skine gumu za žvakanje sa odeće shvatio je da to nije jednostavan posao. Pogledajte savet kako da elegantno skinete žvaku sa tkanine.

Sa dolaskom proleća i leta sve češće smo napolju. Sedimo na klupama, stepeništima i zidovima i uživamo u druženju i lepom vremenu. Međutim, desi se da smo slučajno seli na žvakaću gumu koja je ostala zalepljena na našoj odeći.


Potreban alat:

Potreban materijal: led


guma za žvakanje

Svako ko je pokušao da skine gumu za žvakanje sa odeće shvatio je da to nije jednostavan posao. Žvaka se čvrsto zalepi za tkaninu i svako povlačenje izaziva rastezanje žvake, ali ne i njeno odlepljivanje. Evo saveta zlata vrednog, uz pomoć kojega skidanje žvake sa tkanine postaje jednostavno.


zalepljena guma za žvakanjen na tkaninu

Pored toga što se žvaka rasteže uvek neki njen deo ostane na odeći bez obzira koliko uporno pokušali da je odstranimo. Na prvi pogled skidanje žvake sa odeće je nemoguća misija.


kockice leda

Žvakaću gumu je potrebno ohladiti. Kada je hladna, postane tvrda i lako se može skinuti sa odeće bez ikakvih fleka. Zato nam je potreban led.


uklanjanje gume za žvakanje sa odeće

Kocku leda stavite na žvakaću gumu koja je zalepljena na odeću, blago pritisnite i sačekajte dovoljno da se hladnoća prenese na žvaku i da se ona stvrdne na dodir.


uklanjanje gume za žvakanje sa odeće

Nakon toga pžljivo i polako je odlepite. Odeća će nakon toga ostati potpuno čista.  Ovo je mnogo lakše uraditi ako žvakaću gumu niste pokušavali da skinete pre nego što ste je ohladili.


uklanjanje gume za žvakanje sa odeće

U slučaju da žvakaću gumu kockicom leda ne možete dovoljno ohladiti tako da se ona prilikom skidanja ne “rasteže”, komad odeće stavite u zamrzivač na oko sat vremena i nakon toga će uklanjanje ići mnogo lakše.

Related articles