Kaktusi

04/04/2019 Vrt 3606 Views
Kaktus je biljka koja daje mnogo mogućnosti za dekoraciju i aranžiranje zahteva minimalnu brigu, tako da je idealna za vlasnike koji su skloni zanemarivanju cveća

Iako je biljka kaktus prekrivena bodljama ona pruža mnogo mogućnosti za dekoraciju i aranžiranje. Pored toga, ovo je biljka koja traži jako malo vode kao i brige oko nje, tako da je idealna za vlasnike koji su skloni zanemarivanju cveća.


Kaktusi

Kaktusi se najpravilnije neguju ako se izlože sunčanoj strani i zalivaju samo onda kada im je zemlja sasvim suva. Zimi im treba dati umereno toplo i suvo mesto. Za vreme zimskog mirovanja kaktusi se gotovo i ne zalivaju.


Kaktusi

Polovinom maja, kada nastanu topliji dani kaktusi se iznose napolje, ali se prethodno moraju priviknuti na spoljni vazduh i ispočetka se pričuvati od jakog sunca i vetra, dok se malo ne aklimatizuju.


Kaktusi

Presađivanje kaktusa se obavlja svake treće ili četvrte godine posle precvetavanja. Zemlja za kaktuse treba da bude laka i rastesita sa 15% rečnog peska i malo prašine od drvenog uglja.


Kaktusi

Razmnožava se semenom, reznicama ili izdancima koji se posle pažljivog otkidanja od starog kaktusa pospe drvenim ugljem (prašinom) radi sprečavanja truljenja, ostavi dva – tri dana da ožiljak zaraste, pa se zasadi u zemlju izmešanu s peskom.

Related articles