Kastanjete od čepova

05/01/2020 Za decu 5900 Views
Male kastanjete možete napraviti za minut od materijala koji se nalaze oko vas. Pogledajte kako.

Kastanjete su prepoznatljiv instrument španske muzike. One i klasična gitara se neminovno povezuju sa čuvenom španskom muzikom i igrom flamenko. Ipak, istorija ovog instrumenta seže tri hiljade godina unazad. Ukoliko Vas želite još nešto da saznate o ovom instrumentu posetite ovaj sajt. U ovom postu ćemo Vam pokazati kako da ih napravite. Naravno, ove kastanjete nisu ni slične klasičnim. Ove dečije male kastanjete možete napraviti za minut od materijala koji se nalaze oko vas. Pogledajte kako.


Potreban alat: termo-lepak

Potreban materijal: karton, čepovi


Dva čepa i kartonska traka

Tradicijonalno, kastanjete se izrađuju od drveta, mada su ih, vremenom, počeli praviti i od drugih materijala. Za ovaj naš mali instrument ćemo koristiti nešto drugačije materijale. Sve što Vam je potrebno, za izradu ovih dečijih kastanjeta je dva čepa i traka od kartona.


Karton presavijen na pola

Ovaj muzički instrument od kartona i čepova se pravi u nekoliko poteza. Prvo savite kartonsku traku na pola. Karton može da bude isečen od obične kutije.


Nanošenje lepka na čep

Nanesite termo-lepak na unutrašnju stranu čepa i zalepite ga na kraj kartonske trake. Drugi čep zalepite na suprotni kraj trake.


Kastanjete od čepova

I to je to. Kastanjete od čepova su gotove. Samo još treba sakupiti mali orkestar i počinje zabava.

Related articles