Mreža protiv komaraca

26/12/2019 Procedure , Projekti 5667 Views

Poslednjih nekoliko godina na našem tržištu može se kupiti mreža protiv komaraca koja se pričvršćuje na čičak traku postavljenu na okvir vrata ili prozora. Dobra strana ovih komarnika je to što ih po potrebi možete skinuti, odnosno postaviti ih na vrata tako da se mogu razmaknuti i proći. Jedina mana je u tome da ako niste vični majstorisanju po sistemu uradi sam, mrežu protiv komaraca ćete teško uspeti da postavite tako da bude potpuno zategnuta preko prozora. Još veći se problem javlja, kada komarnik za vrata, pre postavljanja, treba skratiti po širini.


Potreban alat: Makaze, metar

Potreban materijal: mreža protiv komaraca


sečenje mreže protiv komaraca

U tom slučaju potrebno je da napravite rez koji je dugačak koliko su visoka Vaša vrata i po mogućnosti da bude potpuno ravan kako bi mrežica bila funkcionalna, a sa druge strane lepo izgledala. Iako Vam se, na prvi pogled, to ne čini tako komplikovanim ustvari može da postane. Verovatno Vam je prva pomisao na rešenje bilo da koristite lenjir ili da nekim kanapom obeležite pravu liniju a potom, makazama isečete mrežu za komarce. Ipak postoji jednostavniji i bolji način i, pored toga, vrlo efikasan način.


savijanje mreže protiv

Postoji jedan vrlo jednostavan način kako da mrežu protiv komaraca isečete bez mnogo truda i utrošenog vremena. Takođe, kod sečenja bilo kog materijala važi ona izreka – dva puta meri jednom seci, jer kada se preseče pogrešno teško možete da se vratite na staro. Dakle, postupak je sledeći. Mrežu presavijte na pola (po dužini)…


savijanje mreže protiv komaraca

…pa još na pola….i tako sve dok ne dođete do dužine koju možete nepogrešivo ravno da presečete. Sada ste od velike dužine reza, koji se morali pritom da isečete ravno, sveli problem na jedan kratki rez.


sečenje mreže uz pomoć makaza

Sada je sve jednostavno…makazama ili skalpelom se iseče mreža protiv komaraca na širinu koja vam odgovara, razvite a zatim postavite postavite. Ovaj princip sečenja možete koristiti kod bilo kog materijala koji može da se presavija.

Related articles