Koverta od papirnih krugova

27/06/2020 Projekti , Za decu 2859 Views
Obično se čestitke stavljaju u koverte i uz pozdrave i lepe želje uručuju slavljeniku. Napravite zanimljivu kovertu koja će već sama po sebi biti lep poklon

Obično čestitke stavljamo u papirne koverte i uz pozdrave i lepe želje uručujemo slavljeniku. Evo kako da brzo napravite jednu originalnu i zanimljivu kovertu koja će već sama po sebi biti lep poklon. Pogledajte kako se pravi koverta od papirnih krugova.


Potreban alat: olovka, makaze, lepak

Potreban materijal: CD, papir u boji


Crtanje kruga uz pomoć CDPrečnik kruga je proizvoljan

Za ovu jednostavnu ali vrlo lepu kovertu nacrtajte četiri kružnice na papiru. Prečnik kružnica je proizvoljan. Možete ih crtati šestarom ili iskoristiti neki okrugao predmet. U ovom slučaju poslužio nam je CD. Što su krugovi veći to će i koverta na kraju biti veća.


Isecanje kruga od papiraNajlakše je iseći papirne krugove uz pomoć makaza

Sledeće što treba da uradite da isečete papirne krugove po linijama koje ste iscrtali. Za ovo možete da koristite makaze ili skalpel. Ovo uradite pedantno jer od toga će na kraju da zavisi i izgled gotove koverte.


Presavijanje papirnog krugaPapirne krugove presavite na pola

Kada ste isekli sve krugove, presavite svaki krug tačno na pola. Ovo je jednostavno, samo preklopite dve polovine kruga tako da se ivice poklapaju.


Sastavljena 4 kruga od papiraSvaki krug može da bude druge boje

Sastavite četiri kruga tako da se svi dodiruju u centru, kao na slici. Na mestima gde se krugovi preklapaju će biti međusobno povezani.


Crtanje linija po krugovima od papira

Grafitnom olovkom nacrtajte linije duž ivica krugova koji se preklapaju.


Nanošenje lepka na papirne krugove

Sada obeležena mesta na svakom krugu premažite lepkom za papir a zatim ponovo međusobno spojite krugove. Za ovo može da posluži bilo koji lepak za papir.


koverta od papirnih krugovaAko su krugovi veličine CD koverta može biti i omot za CD

Praktično, ste već napravili kovertu. Ako ste koristili CD za crtanje krugova onda koverta idealno odgovara veličini CD i može poslužiti kao omot za CD.


koverta od papirnih krugova

Kada u kovertu stavite pismo, čestitku ili CD sve što treba da uradite je da preklopite stranice i međusobno ih ukrstite, kao na slici


koverta od papirnih krugova

I to je to. Koverta od papirnih krugova je gotova. Kažu da je pakovanje pola poklona. Ustvari, ko još gleda u poklon kada dobije ovakvu kovertu 🙂

Related articles