Lanac od srca

12/06/2022 Za decu 1502 Views
Lanac od srca je jednostavna i veoma lepa dekoracija za proslave koju možete napraviti uz pomoć makaza, heftalice i papira.

Lanac od srca je jednostavna i veoma lepa dekoracija za proslave koju možete napraviti uz pomoć makaza, heftalice i papira. Lanac se veoma brzo pravi i za kratko vreme možete napraviti dugačak lanac od srca. Pogledajte.


Potreban alat: heftalica, makaze

Potreban materijal:  papir u boji


žuti papir i heftalica

Za početak projekta Vam je potrebna heftalica i papir. Dezen papira je proizvoljan. Možete da koristite običan beli papir, novinski papir, raznobojni papir iz kolaž bloka, papir ofarban tehnikom slikanje klikerima…. U ovom slučaju koristili smo malo tvrđi žuti papir A4 formata (100 gramski), može da se kupi u bilo kojoj knjižari.


žuti papir isečen na trakeŠto su trake duže, srca u lancu će biti veća

Za sečenje papira možete koristiti makaze ili skalpel. Isecite trake papira širine oko 2 cm. Dužina je proizvoljna. Što su trake duže to će karike u lancu, odnosno srca biti veća. Mi smo isekli papir A4 formata po širini. Trake su bile dimenzija 2×21 cm.


trake žutog papira presavijene na polaTreake presavite na pola

Sledeći korak je savijanje traka od papira. Svaku papirnu traku presavite na pola tako da se krajevi poravnaju, kao na slici.


heftanje trake žutog papira

Sada ste spremni za početak pravljenja lanca od srca. Uzmite jednu presavijenu traku i zaheftajte spajalicu na nekih pola cm od savijene ivice trake, kao na slici.


presavijanje trake žutog papira u obliku srca

Nakon toga slobodne krajeve trake presavite tako da se spoje na suprotnoj strani, kao na slici. Držeći tako krajeve dodajte sledeću traku od papira.


heftanje žutog papira

Sve zajedno spojite heftalicom


lanac od srcaŠareni lanac ćete napraviti ako za svako srce koristite traku druge boje

Dalje se postupak ponavlja. Opet slobodne krajeve povucite unazad, dodajte novu traku od papira i sve zajedno zaheftajte.


Lanac od srca

Postupak iz prethodnog koraka ponavljajte dok ne dobijete lanac željene dužine. Krajeve lanca možete da spojite, kao u našem slučaju, i da dobijete krug od srca. Izuzetno lep ukras koji možete koristiti za proslave kao što je dečiji rođendan ali može da bude i lep poklon.

Related articles