Lepljenje folije na staklo

29/12/2019 Procedure 26438 Views

U gradovima sve češće nailazimo na ovakav pogled kroz prozor: susedna zgrada je izuzetno blizu, a prozori gledaju jedan u drugi. Uglavnom niko ne voli ovakvu situaciju pa nije redak slučaj da su po ceo dan navučene zavese odnosno spuštene roletne. Kako zavese i roletne propuštaju malo svetlosti prostorija postaje mračna i ne toliko prijatna za boravak. Rešenje je folija za staklo.


Potreban alat: makaze, pumpica za vodu

Potreban materijal: samolepljiva folija


prozor sa PVC stolarijom

Srećom za ovu situaciju postoji jedno veoma jednostavno rešenje koje vas neće skupo koštati – neprovidne folije. Ove folije propuštaju dovoljno svetlosti, a onemogućavaju da neko gleda spolja kroz vaš prozor.


folija za staklo

Folije mogu izgledati kao mat staklo, a mogu imati i neke aplikacije na sebi. Za početak uzmite mere i izaberite foliju koja vam se sviđa.


folija za staklo

Isecite foliju po dimenzijama vašeg prozora. Za ovo vam nije potreban ni lenjir ni olovka već samo makaze jer proizvođači uglavnom sa zadnje strane folije štampaju pravougaonu mrežu i obeležene centimetre tako da je vaše samo da isečete po linijama.


postavljanje folije za staklo

Nakon što ste isekli foliju na odgovarajuće dimenzije, odlepite je i postavite na neku ravnu površinu nelepljivom stranom na dole.


nanošenje vode na foliju za staklo

Sada pumpicom za vodu koja ima mogućnost raspršivanja u sitne kapljice poprskajte foliju po lepljivoj strani.


nanošenje vode na prozorsko staklo

Takođe poprskajte i prozor na koji planirate da zalepite foliju.


lepljenje folije na staklo

Sada prislonite foliju na prozor. Folija se neće odmah zalepiti zbog toga što je sloj vode između lepka i stakla. Ovo je veoma važno jer vam omogućava da polako namestite foliju onako kako Vama odgovara.


lepljenje folije na staklo

Kada ste foliju namestili onako kako bi želeli da je zalepite, jednostavno nekim tvrdim ravnim predmetom istisnite vodu od sredine prema krajevima folije.


prozorsko staklo sa nalepljenom folijom

Na slici je radi poređenja prikazan prozor na kome je zalepljena folija za staklo na jednoj polovini. Vidi se da svetlost ulazi kao i na delu prozora gde nema folije ali nije moguće spolja gledati u unutrašnjost vašeg stana kroz nalepljenu foliju.

Related articles