Leptir od papirnog tanjira

22/12/2019 Za decu 2288 Views
Jednostavan način da napravite leptira od papirnog tanjira. Sve što Vam treba je jedan papirni tanjir i malo stripljenja

Jednostavan način da napravite leptira od papirnog tanjira. Sve što Vam treba je jedan papirni tanjir i malo stripljenja.   Vrlo lako se pravi i u izradi Vam mogu pomagati i vrlo mala deca. Dakle, leptir od papirnog tanjira se pravi ovako….


Potreban alat: makaze, četkica, lepak

Potreban materijal: krep papir, papirni tanjir, četkica za čišćenje lula


papirni tanjir, krep papir, četkica za čišćenje lulaPapirni tanjir, krep papir i jedna četkica za čišćenje lula

Ovo je krajnje jednostavan projekat i kao takav ne zahteva mnogo truda i materijala. Potreban Vam je papirni tanjir proizvoljnog prečnika, jedna četkica za čišćenje lula i nekoliko krep papira različitih boja za ukrašavanje krila leptira.


Crtanje trougla na papirnom tanjiru

Na početku, od papirnog tanjira napravite krila leptira. To ćete uraditi tako što ćete, uz pomoć trougla,  povući dve linije pod 45 stepeni, kao na slici. Na suprotnoj strani papira učinite isto tako da između nacrtanih trouglova ostane rastojanje od nekoliko cm.


leptir od papirnog tanjira

Isecite papirni tanjir po, prethodno nacrtanim linijama. Na sredini zavežite četkicu za čišćenje lula, kao na slici, a na vrhovima krajeve savite tako da liče na antene leptira. Na ovaj način ste napravili i telo leptira.


leptir od papirnog tanjira

Sada Vam ostaje samo da ukrasite krila leptira, ono što je i najkarakterističnije kod leptira. Za ukrašatvanje krila ima bezbroj načina i tehnika. Mi smo odlučili da to uradimo uz pomoć raznobojnog krep papira. Isecite više kvadratića od krep papira različitih boja.


leptir od papirnog tanjira

A zatim uz pomoć lepka pričvrstite krep papir na kartonski tanjir, kao na slici. Za ukrašavanje nema pravila, izmešajte boje krep papira, ili sve složite da bude simetrično… kako god vi želite.


Leptir od papirnog tanjira

I za samo nekoliko minuta leptir od papirnih tanjira je gotov. Zbog jednostavnosti ovoga projekta deca će se jako zabavitei pravići ovakve leptire.

Related articles