Letnja stona lampa

29/12/2019 Projekti 1512 Views

Leto je na pragu i sve češće provodimo vreme napolju. Najčešće se uveče sa prijateljima ili porodicom relaksiramo u druženju u bašti ili na terasi, za stolom. U večernim satima prijatnu atmosveru će Vam pružiti letnja stona lampa. Pogledajte ovo jednostavno uputstvo, korak po korak, kako sami da napravite ovakvu interestantu stonu lampu.


Potreban alat: makaze

Potreban materijal: čaša, duplo lepljiva traka, slamčice, ukrasne trake


staklena čaša, dvostrano lepljiva traka, plastične slamčice, ukrasne trake i mala sveća

S obzirom na to da je najtoplije i najprijatnije svetlo otvorenog plamena, predlažemo Vam da napravite letnju stonu lampu, ili više njih, u čijoj unutrašnjosti se nalazi sveća a čiji sjaj i vedre boje doprinosi lepom raspoloženju. Materijal koji vam je potreban je prikazan na slici. To je samo nekoliko osnovnih sitnica: staklena čaša, svostrano lepljiva traka, palstične slamčice i ukrasna traka.


dvostrano lepljiva traka

Za početak uzmite dvostrano lepljivu traku… U prodaji možete da nađete, uglavnom, dva tipa ove obostrano lepljive trake. Prvi tip je tanka traka a drugi tip je sunđerasta traka debljine oko 1mm. Sunđerasta traka služi za lepljenje predmeta na neravnu podlogu, npr. zid ili slično. Sunđer u traci niveliše male nepravilnosti zida. Za ovaj naš projekat možete uzeti bilo koju od ove dve trake.


postavljanje dvostrano lepljive trane na čašu

Obostrano lepljivu traku obmotajte je oko oboda čaše. Kada ste zalepili traku na čašu, odlepite i gornju zaštitnu traku kako bi ste mogli na nju da lepite slamčice. Kod lepljenja nema neke mudrosti. Prislonite slamčicu na čašu i pritisnite na mestu lepljive trake.


sečenje plastičnih slamčica makazama

Nakon što zalepite nekoliko slamčica, makazama ih skratite u nivou ruba čaše.


lepljenje plastičnih slamčica na staklenu čašu

Sada nastavite ovaj postupak. Zalepite nekoliko sledećih slamčica i skratite ih na željenu visinu. 


letnja stona lampa

Ovako izgleda lampa kada ste završili oblepljivanje.


letnja stona lampa

Na kraju dodajte ukrase po želji…na primer ukrasnu traku, mašnu… i letnja stona lampa je završena.


letnja stona lampa

Još ostaje da upalite svećicu, da lampu postavite na sto i da sa svojim prijateljima uživate u njenoj prijatnoj svetlosti.

Related articles