Mini štafelaj

01/01/2020 Za decu 2916 Views
Dečiji neobični crteži nisu samo slike već njihova osećanja, emocije, strahovi, sreća. Uz pomoć mini štafelaja napravite malu izložbu ovih velikih dela.

Deca vole da crtaju. Mala deca nisu vešta rečima da iskažu šta ih muči ili šta ih čini srećnima. Njihovi neobični crteži nisu samo slike već njihova osećanja, emocije, strahovi i sreća. Zbog toga su nam njihovi crteži toliko bitni i zbog toga na trebaju biti važni. Zašto ne bi napravili malu izložbu dečijih crteža. Da bi to bila prava izložba, slike morate postaviti na mini štafelaj.


Potreban alat: termo-lepak

Potreban materijal: drvene štipaljke, drveni tipl


Drvene štipaljke i štapić6 drvenih štipaljki

Za pravljenje mini štafelaja biće Vam potrebno 6 drvenih štipaljki i jedan manji drveni štapić.


Rastavljanje drvene štipaljke

Rastavite dve drvene štipaljke tako što ćete zarotirati jednu lamelu u odnosu na drugu za 90 stepeni.


Nanošenje termo-lepka na štipaljkuMožete koristiti i lepak za drvo

Na kraj jedne drvene lamele nanesite malo termo-lepka


Lepljenje drvenih štipaljki

A zatim je zalepite za drvenu štipaljku, kao na slici.


Lepljenje drvenih štipaljki

Napravite takva tri komada. To će biti nogari mini štafelaja.


mini štafelaj

Postavite dva nogara u obliku slova A tako da, na vrhu između štipaljki, ostane razmak da može da se ubaci i treća štipaljka. Kada ste postavili nogare u taj položaj poprečno, uz pomoć termo-lepka, zalepite popreko treću štipaljku, kao na slici.


mini štafelaj

Sada sve tri štipaljke treba povezati. Za to će poslužiti drveni štapić sa početka priče. Sve što treba da uradite je da kroz čeljusti sve tri štipaljke provučete drveni štapić.


mini štafelaj

Sa malo termolepka, kao na slici, obezbedite da štapić ne ispadne


mini štafelaj

I to je to, mini štafelaj je gotov. Srednja nogica je pokretna i nju izvucite prema nazad tako da se štafelaj osloni na nju. Da bi sprečili klizanje možete na vrh svake nogice naneti kapljicu termo-lepka.  Napravite više ovakvih stalaka kako bi ste mogli da izložite više dečijih remek dela. Deci će pravljenje mini štafelaja biti isto zanimljivo kao i organizovanje njihove prve izložbe.


mini štafelajMini štafelaj ima više primena

Ovaj simpatični minijaturni stalak može poslužiti i kao držač vizitkarti, podsetnik, stalak za fotografije ili možete ispisati imena gostiju na nekoj proslavi kako bi organizovali mesta za sedenje i sl.

Related articles