Montaža staklenih vrata na plakar

05/01/2020 Procedure 3644 Views

Razni ukrasi, dezeni pa na kraju su došla na red i vrata. Zašto da vrata budu drvena kada mogu da budu staklena vrata. Staklo kao materijal za izrdu vrata plakara ima svojih prednosti, što se tiče čišćenja i održavanja. Naravno, najveća prednost je što će dosadan plakar pretvoriti u izložbeni prostor. Na police ormara koji ima vrata od stakla možete poređati ukrasne predmete i sl. Dakle, kod staklara napravite vrata i pogledajte kako da ih montirate na plakar.


Potreban alat: Šrafciger

Potreban materijal:


šarka za staklena vrata

Za montažu staklenih vrata na plakar morate da nabavite specijalne šarke za staklena vrata. Ove posebne šarke uopšte nije problem nabaviti. Možete ih kupiti u bilo kojoj radnji specijalizovanoj za prodaju okova za nameštaj. Takođe, ni montiranje ovih neobičnih šarki nije teško. Montiranje na stranice plakara je identično kao i kod običnih šarki. To važi i za podešavanje šarki.


rastavljanje šarke

Šarka za staklo poseduje plastični prsten koji je učvršćen sa dva manja šrafa i koji se pre montaže staklenih vrata mora skinuti. Odšrafite šrafove koji drže prsten i skinite ga sa šarke. Neka Vam ovaj prsten bude pri ruci prilikom montaže vrata.


montiranje šarke

Kada postavite vrata, vratite plastični prsten na mesto i učvrstite ga šrafovima. Kao što vidite staklo se nalazi između šarke i prstena. Rupe na staklu će vam probušiti staklar kod koga ste naručili vrata. Obično se postavljaju na 10 cm od kraja vrata. Ne zaboravite tom prilikom da skrenete pažnju staklaru da Vam izbuši rupe na koje će te montirati ručke za vrata.


montirana staklena vrata na plakaru

Kada ste to uradili ostaje Vam samo da postavite odgovarajuće maske na šarke, proverite da li vrata dobro zatvaraju i po potrebi malo doterate šakre. Ovakva vrata ne samo da su praktična već i dekorativna. Preporučuje se da svaki plakar sa više vrata ima i poneka staklena. Upravo ona razbijaju monotoniju kockastog plakara koji vizuelno smanjuje prostoriju u kojoj se nalazi.

Related articles