Napravite cvet od kartonske rolne toalet papira

28/12/2019 Za decu 2527 Views
Kartonsku rolnu smo često koristili kao materijal za izradu raznih stvari. Evo još jedne ideje kako od nje, uz pomoć krep papira napraviti interesantan cvet.

Kartonsku rolnu smo često koristili kao materijal za izradu raznih stvari. Evo još jedne ideje kako od nje, uz pomoć krep papira napraviti interesantan cvet. Pogledajte kako se u nekoliko korak može napraviti cvet od kartonske rolne toalet papira. Ovo će biti super zabava za decu.


Potreban alat: lepak za papir, makaze, lenjir

Potreban materijal: papir u boji, krep papir, kartonska rolna toalet papira


Kartonska rolna, krep papir, zeleni list i lepak za papirkrep papir, zeleni papir i kartonska rolna

Za izradu ovog interesantnog cveta potrebne su Vam samo neke sitnice. Kartonska rolna, krep papir, zeleni papir i lepak za papir. Kada ovoliko puta upotrebimo reč papir znate da će ovo, definitivno, biti projekat od papira. Pa da krenemo…


Nanošenje lepka na kartonsku rolnu

Isecite zeleni papir u obliku pravougaonika. Dužina jedne stranice neka odgovara visini kartonske rolne, a druga stranica neka bude dugačka koliko i obim kartonske rolne. Na kartonsku rolnu preko cele površine nanesite tanak sloj lepka za papir


Lepljenje zelenog papira na kartonsku rolnu

I nalepite zeleni papir na rolnu. Pridržite tako nekoliko trenutaka da lepak “uhvati”. I na taj način ste napraili stabljiku ovog neobičnog cveta.


sečenje krep papira

Da bi ste napravili sam cvet treba da uradite sledeće. Isecite komad rolne krep papira širine 3 cm.


krep papir i lenjir

A onda od te rolne secite komadiće dužine 12-15cm


gužvanje krep papiraod krep papira napravite kuglice

Sada svaki taj papir zgužvajte tako da dobijete kuglicu


cvet kartonske rolne toalet papira

Pri  vrhu kartonske rolne nanesite malo lepka za papir i lepite kuglice od krep papira jednu do druge. Cvet ćete dobiti kada zalepite sve ove kuglice.


Zeleni papir isečen u obliku listova

Svaki cvet ima i listove, pa tako i ovaj. Od preostalog zelenog papira isecite listove za cvet.


cvet kartonske rolne toalet papira

Uz malo lepka za papir pričvrstite listove na stabljiku cveta. Pri tome ih možete malo oblikovati kako bi što više podsećali na prave listove.


cvet kartonske rolne toalet papira

I to je to. Cvet od kartonske rolne toalet papira je gotov. Možete koristiti raznobojne krep papire i da napravite predivnu baštu. Pravljenje ovih cvetova može biti interesantna aktivnost dece u vrtićima.

Related articles