Narukvica od kartonske rolne toalet papira

13/12/2019 Projekti , Za decu 2187 Views
Pravljenje narukvica od kartonske rolne toalet papira može biti veoma zabavno. Evo kako da iskoristite odbačenu stvar i da napravite interesantnu narukvicu.

Narukvica od kartonske rolne toalet papira je dobar primer kako se recikliraju stvari. Ono što je odbačeno na neki način uvek može biti iskorišćeno a da se pri tome deca dobro zabave. Praveći ovu narukvicu deca će se zanimati sečenjem, bojenjem, lepljenjem i na kraju će imati originalnu narukvicu.


Potreban alat: skalpel, četkica, termo-lepak

Potreban materijal: kartonska rolna toalet papira, tempere, dugme


Sečenje rolne toalet papira na pola.Ako hoćete da narukvica bude uža, rolnu isecite na više delova

Za pravljenje ove unikatne narukvice potrebna je jedna kartonska rolna od toalet papira. Skalpelom je presecite po sredini, kao na slici. Ako želite da napravite uže narukvice, rolnu isecite na više delova. Tako ćete dobiti više narukvica različitih širina.


rolna od toalet papira presečena uzduž

Sledeće što treba je da isečenu rolnu presečete uzduž. Ovaj korak možete da preskočite ako je dečija šaka mala i može da prođe kroz krug rolne.


Farbanje rolne od toalet papira temprama

Sada dolazi na red interesantan deo, bojenje. Ovde, apsolutno nema pravila. Na narukvicu deca mogu nešto nacrtati, obojiti je u jednu boju, obojiti je da bude šarena, napraviti raznobojne tačke…. Najbolje je napraviti više narukvica od rolni tako da deca mogu da eksperimentišu sa bojama i stilovima. Na sajtu malaradionica.com često koristimo akrilne boje za farbanje projekata, u ovom slučaju smo koristili tempere. Mala deca često i sebe oboje tako da su tempere zahvalnije za pranje.


Ofarbana narukvica od toalet papira

Kada se završi farbanje narukvicu ostavite da se osuši. U slučaju da ste za bojenje koristili tempere to vreme će biti kratko. U ovoj fazi narukvica je gotova.


narukvica od kartonske rolne za toalet papiraZa ukrašavanje koristite dugmiće, sitne igračke, stikere…

Međutim, ako deca još uvek posvećuju pažnju ovom projektu i nisu se umorila od „posla“ možete otići i korak dalje i narukvicu dodatno ukrasiti. Za to možete koristiti sve što Vam se nađe pri ruci, neke interesantne dugmiće, stikere, šljokice…. Na sve to nanesite malo lepka i zalepite na narukvicu. Sačekajte malo da lepak uhvati pa pređite na drugi ukras…


Narukvica od rolne toalet papira

I to bi bilo to. Ovde nije cilj samo napraviti narukvice već je važno vreme provedeno u pravljenju. Deca će uživati u farbanju i lepljenju, osećaće se zadovoljno što nešto prave a i prava je prilika da im objasnite šta je reciklaža, zbog čega je ona važna i sl.

Related articles