Narukvica od rolne selotejpa

23/08/2020 Za decu 1445 Views
Pogledajte kako da iskoristite kartonsku rolnu od selotejpa i od nje napravite interesantnu narukvicu. Deca mogu da izrade ovakvu narukvicu i da poklone mami za 8. Mart.

Uvek je interesantno iskoristiti nešto što je predviđeno za otpad. Ne samo da je to deci interesantno nego ih i uči šta je reciklaža, zašto je ona korisna, kako ona pomaže u očuvanju prirode i sl. Pokazaćemo Vam kako da iskoristite kartonsku rolnu od selotejpa i od nje napravite interesantnu narukvicu. Deca mogu da izrade ovakve narukvice i da poklone mamama za praznik 8. Mart. Pa pogledajte kako se pravi narukvica od rolne selotejpa.


Potreban alat: četkica, lepak, akrilne boje

Potreban materijal: kartonska rolna od selotejpa, tekstilna traka


Kartonska rolna od selotejpaKoristite kartonsku rolnu od širokog selotejpa

Od materijala za pravljenje narukvice od rolne selotejpa, potrebna Vam je kartonska rolna na kojoj je bio namotan selotejp. Za ovu narukvicu koristite rolnu od širokog selotejpa. Za ukrašavanje narukvice koristite tkaninu, po Vašem izboru.


Farbanje kartonske rolne

Na početku smo ofarbali ivice kartonske rolne plavom akrilnom bojom.


Nanošenje lepka na kartonsku rolnuMožete da koristite i beli lepak za drvo

Kada se boja osušila na unutrašnju stranu, četkicom, smo naneli lepak. Možete koristiti bilo koji lepak. U ovom slučaju je poslužio lepak za drvo, jer i karton se pravi od drveta.


Lepljenje tkanine na kartonsku rolnu

Zatim smo nalepili tkaninu sa unutrašnje strane.


Nanošenje lepka na kartonsku rolnu

Isto smo uradili i sa spoljašnje strane. Prvo nanošenje lepka na celu površinu…


Lepljenje tkanine na kartonsku rolnu od selotejpa

A zatim lepljenje odgovarajuće tkanine.


Narukvica od rolne selotejpa

Kada se lepak osuši i trake dobro pričvrste za kartonsku rolnu, možete narukvicu dodatno da ukrasite. Mi smo iskoristili male školjkice, koje smo sakupili na plaži, i termo-lepkom ih pričvrstili duž narukvice. Mogu to biti dugmići ili neki drugi ukrasi, mogućnosti su neograničene. I to je to, narukvica od rolne selotejpa je gotova.

Related articles