Neprijatan miris iz veš mašine

07/01/2019 Saveti 28743 Views
Dešava se da posle duže upotrebe veš mašine iz nje počne da se oseća neprijatan miris. Pogledajte kako da uklonite neprijatan miris.

Dešava se da posle duže upotrebe veš mašine, posebno ako se često koriste kratki programi sa nižim temperaturama, iz nje počne da se oseća neprijatan miris. Ovu pojavu ne treba zanemariti jer miris najverovatnije potiče od buđi, a udisanje može da ima i zdarvstvene posledice.

Potreban alat:

Potreban materijal: soda bikarbona, alkoholno sirće, voda


Veš mašina

Zbog toga vam u ovoj foto priči pokazujemo kako da veš mašinu dezinfikujete i otklonite neprijatne mirise bez ulaganja previše novca i bez korišćenja štetnih hemikalija.


alkoholno sirće, soda bikarbona i voda

Za početak pripremite potrebne sastojke: alkoholno sirće, sodu bikarbonu i vodu.


vešmašina i crvena šolja

Prvo je potrebno da u koliko na gumi na vratima mašine ima crnih mrlja buđi njih otklonite krpom. Nakon što ste to učinili u bubanj sipajte dve šolje alkoholnog sirćeta i zatvorite vrata bubnja.


mešanje sirćeta, sode bikarbone i vode

Sada u šolju sipajte nekoliko kesica sode bikarbone tako da napunite otprilike 1/4 šolje. Nakon toga u šolju sipajte vodu tako da šolju napunite do polovine. Dobro promešajte…


sipanje rastvora u veš mašinu

…i sipajte rastvor sode bikarbone u posudu gde redovno stavljate prašak.Zatvorite posudu za prašak.


neprijatan miris iz veš mašine

Podesite temperaturu pranja na maksimum, a broj obrtaja centrifuge na srednje obrtaje i uključite mašinu da odradi jedan program – bez veša. Nakon ovoga neprijatni mirisi biće uklonjeni, a mašinu dalje možete koristiti onako kako ste navikli.

Related articles