Novogodišnji ukrasi

18/12/2018 Procedure , Za decu 15070 Views
Nova godina je vreme kada možete da iskažete svu svoju kreativnost praveći ukrase za novogodišnju jelku. Pogledajte nekoliko ideja.

Nova godina je vreme kada možete da iskažete svu svoju kreativnost praveći ukrase za novogodišnju jelku. Naravno, u to vreme, možete da kupite gomile ukrasa ali svakako je zabavnije napraviti neke originalne. Sa porodicom ćete se zabaviti praveći razne ukrase i na kraju jelka će biti potpuno drugačija u odnosu na one standardne.


papirna pahuljica

Novu godinu povezujemo sa snegom, iako često nema snega u tom periodu. Najveći simbol snega su snežne pahuljice i njih najčešće pravimo kao ukrase za novogodišnju jelku. Naučnicitvrde da u prirodi ne postoje dve identične pahulje. Kao i u prirodi i na našojjelki možete da se nađu pahulje najrazličitijih oblika, boja… Za pahuljicu,prikazanu na slici ne treba Vam mnogo stvari papir, makaze i jedna olovka.Detaljno objašnjenje kako se pravi ova pahuljica možete pogledati u našem postupod nazivom Papirna pahuljica. Ovavrsta papirnih pahuljica je idealna za ukrašavanje prozorskih stakala.


pahuljica od papira

Ako ste sve prozore ukrasili sa prethodnom papirnom pahuljicom, mogli bi ste da napravite i neku trodimenzijonalnu pahuljicu od papira. Ništa lakše. U foto-priči pod nazivom pahuljica od papira smo dali detaljno uputstvo kako se pravi  pahuljica odpapira kao što je prikazano na slici. Kao što samo ime kaže za pravljenje ovepahuljice Vam je najvažniji papir. Možete koristiti običan beli papir ali ionaj u boji. Ova vrsta pahuljice je zgodna za ukrašavanje stolova ili zidova.


ukras za jelku od disketa

Diskete su nekadabile glavni medij za prenos računarskih podataka. Novi mediji kao što je CD ilifleš memorija su potpuno pregazili disekte. Novi računari se više ne proizvodesa flopi jedinicom tako da i ako hoćete da ih koristite, nemožete. Nekada su sediskete masovno proizvodile i svi kod kuće još uvek možemo da nađemo poneku. Upostu pod nazivom ukras za jelku od disketa smo Vam pokazali kako možete da reciklirate diskete i udahnete imnovi život tako što ćete od njih da napravite neobične novogodišnje ukrase.


papirni fenjer

Papir i makaze su osnovni materijal i alat kod pravljenja novogodišnjih ukrasa. Sa nekoliko savijanja papira i nekoliko rezova možete napraviti vrlo interesantne ineobične ukrase. U postu pod nazivom papirni fenjer smo pokazali kako se pravi upravo jedan ovakav novogodišnji ukras. Fenjer je vrlo efektivan ukras koji se obično kači na zid ili visi sa plafona.Mi smo ga pravili od običnog ukrasnog papira ali ako želite šareni fenjer koristite papire u boji. Više ovakvih fenjera moguće je međusobno spojiti takoda formiraju lanac.


zmija od krep papira

Kada smo kod ukrasnih lanaca nikako ne možemo da preskočimo zmiju od krep papira. Ovaj ukras je nezaobilazan kod proslava novihgodina, rođendana ali i drugih posebnih prilika. Vrlo lako se pravi od šarenog krep papira i njime se ukrašavaju zidovi. Sve što Vam treba za pravljenjeovakvog šarenog lanca je krep papir, makaze i malo lepka za papir.


zvezda od kartona

Novogodišnje ukrase možete da pravite i od recikliranih materijala kao što je kartonska rolna nakojoj je bio namotan toalet papir. Od ovog materijala je moguće napraviti mnogeukrasne predmete. Lako se obrađuje i dostupan je. U foto-priči pod nazivom Zvezde od kartona smo pokazali jednu od tih ideja. Uz pomoć makaza i malo lepka moguće je oblikovati zvezde za ukrašavanje novogodišnje jelke. Koristite akrilne boje kako zvezde ne bi bile monotono sive boje.


lopta od papira

Na novogodišnjim jelkama ste, verovatno primetili lopte od papira, slično kao na slici. Ove papirne lopte imaju da se kupe, gotovo svake nove godine i nezaobilazan su detalj proslave nove godine. Ako ste mislili da je teško napraviti ove lopte, prevarili ste se. U našoj foto-priči pod nazivom lopta od papira objasnili smo potupak, korak po korak, kako da od papira napravite ovaj interesantan novogodišnji ukras. Mi smo loptu pravili odobičnog belog papira, ako želite da Vaše budu šarene koristite papir u boji.


4 ukrasa za jelku od termo lepka

Termo lepak ima, gotovo, svaki uradi sam majstor. Zbog svoje velike oblasti primenene, nije retkost da se  ovaj koristan alat,  nađe u domaćinstvu. U postu pod nazivom 4 ukrasa za jelku od termo lepkapokazali smo Vam kako se ovim lepkom mogu napraviti 4 neobična ukrasa za jelku.Uz pomoć akrilnih boja oživećete lizalice, jelke, pahuljice….


jelkica za novogodišnju jelku

Novogodišnja jelkaje simbol proslave nove godine, pa je i logično da se ukrašava malim jelkama. Upostu pod nazivom jelkica zanovogodišnju jelku smo korak po korak objasnili kako da napravite male jelkeod recikliranog drveta.


papirna kugla za novogodišnju jelku

Ovakve kugle ste,verovatno videli u nekim filmovima gde se pojavljuju kinezi. Ništa čudno jerupravo ove kugle oni koriste za ukrašavanje povodom nekih njihovih proslava. U postu pod naslovom šarena novogodišnja kugla smo objasnili kako da napravite manju verziju ove šarene kugle pogodnu za ukrašavanje novogodišnje jelke.Kugle su najčešćioblik koji se koristi za ukrašavanje novogodišnje jelke. Iako Vam deluje da jeteško napraviti kuglu od papira, zapravo i nije. U foto priči papirna kugla za novogodišnju jelku smo objasnili kako možete da napravite kuglu od papirnih segmenata. Našu kuglu smopravili od crvenog papira, Vi možete svaki segment da napravite od papira drugeboje. Dobićete veselu i šarenu kuglu za novogodišnju jelku.


šarena novogodišnja kugla

Ovakve kugle ste, verovatno videli u nekim filmovima gde se pojavljuju kinezi. Ništa čudno jerupravo ove kugle oni koriste za ukrašavanje povodom nekih njihovih proslava. Upostu pod naslovom šarena novogodišnja kugla smo objasnili kako da napravite manju verziju ove šarene kuglepogodnu za ukrašavanje novogodišnje jelke.


cvet od kartonske rolne

Za cveće kažu da jeukras prirode. Svakako može biti i ukras Vaše novogodišnje jelke. Pogledajteuputstvo za pravljenje cveta od kartonske rolne. Za pravljenje ovog cveta potrebne su Vam kartonske rolne od toalet papira i akrilne boje.


Novogodišnji ukrasi

Novogodišnji praznici su na vratima. To je vreme kada se posvećujemo ukrašavanju naših domova kako bi praznike proveli u prijatnom ambijentu i novogodišnjem raspoloženju. Pogledajte u postu pod nazivom novogodišnji ukras za vrata kako da ukrasite i vrata svoga doma.


ukrasi za jelku od slanog testa

Do sada smo pravili novogodišnje ukrase od raznih materijala, ali da li ste znali da ukrase možete da napravite i od testa. U postu pod nazivom Ukrasi za jelku od slanog testa smo upravo to uradili. Od brašna, soli, vode i malo mašte smo pravili unikatne ukrase za novogodišnju jelku.


Šarene pahuljice od papira

Papir je jedan od čestih materijala za izradu novogodišnjih ukrasa. U prodavnicama možete naći raznobojni papir koji je idealan za pravljenje šarene pahuljice od papira. To je jedan jednostavan ali veoma lep ukras za jelku. Takođe, možete ga koristiti i za ukrašavanje stana za slavljenje rođendana ili nečeg sličnog.


Novogodišnja kugla

Kugle na novogodišnjoj jelki su nezaobilazan ukras. Dodatno zadovoljstvo je kada ih deca sama prave i kače na novogodišnju jelku. Ovde ćemo Vam pokazati kako da sami napravite neobične novogodišnje kugle za jelku od recikliranog materijala.


dekoracija od kartonske rolne toalet papira

Ova dekoracija od kartonske rolne toalet papira  idealna za ukrašavanje povodom nove godine, rođendana ili bilo koje proslave. Pored toga možete je koristiti i da ukrasite Vaš životni prostor. Pogledajte kako, od recikliranog materijala možete da napravite vrlo lep ukras.


Cvet od papirnih traka

Uz pomoć raznobojnih traka od papira vrlo lako možete napraviti interesantan ukras u obliku cveta. Ukrasite zidove cvetom od papirnih traka i doček nove godine, kao i  svaka proslava će biti poseban doživljaj.


pahulja od drvenih štapića

Drveni štapići koje koriste doktori prilikom pregleda grla su na vrhu liste stvari koje deca ne vole. Plaše se pregleda i neprijatno im je. Pogledajte kako od ovih neomiljenih drvenih štapića možete da napravite lep ukras za novogodišnju jelku – pahulja od drvenih štapića. Na ovaj način, ne samo da ćete dobili lep ukras za novogodišnju jelku, već će se deca oslobotiti nepotrebnog straha od oklaska kod lekara.

male dekorativne kruške

Dekorativne stvari u našem domu daju toplinu životnom prostoru. Iako često nemaju nikakvu upotrebnu vrednost doprinose da se lepo osećamo na mestu koje zovemo dom. Pokazaćemo Vam kako od par pregorelih sijalica možete da napravite male dekorativne kruške  idealne da ukrase novogodišnju jelku ali i  vitrinu u dnevnoj sobi.


Sneško od štipaljke

Za ukrašavanje novogodišnje jelke biramo razne ukrase koji su povezani sa zimom. Ništa zimu i zimske radosti ne predstavlja bolje od sneška. Evo kako možete da napravite ukras za novogodišnju jelku – sneško od štipaljke.

Related articles