Obeleživač stranice od spajalice

13/12/2019 Projekti , Za decu 2099 Views
Pravo zadovoljstvo je pravljenje korisnih stvari od materijala koji se nalazi oko vas. Napravite obeleživač za stranice knjige od spajalice.

Pravljenje nekih interesantnih stvari je pravo zadovoljstvo. Još kada možete da iskoristite neke sitnice oko Vas kao materijal, zadovoljstvo je duplo. Obeleživač stranice od spajalice je jedan od takvih projekata. Ako volite da čitate knjige znate koliko nervira kada zatvorite knjigu i zaboravite do koje strane ste stali. Rešenje je mali obeleživač strane. Pogledajte kako da brzo napravite jedan simpatičan obeleživač stranice.


Potreban alat: termo-lepak

Potreban materijal: spajalice za papir, tasteri od tastature ili dugme


taster i spajalice za papir

U osnovi, to je spajalica za papir koju ćemo ukrasiti nekim interesantnim detaljem. Mi smo odabrali da to bude taster od kompjuterske tastature. Ako se potrudite sigurno ćete naći neku tastaturu koja je pokvarena i odbačena i kojoj možete da izvadite tastere. Za ovaj obeleživač od spajalice su idealne tanki tasteri kakvi postoje na laptopovima.


Nanošenje termolepka na taster

Sve što treba da uradite je da na polođini tastera nanesete kap termo-lepka  i na to mesto zalepite spojeni deo spajalice za papir.


obeleživač stranice od spajalice

Odaberite tastere sa prigodnim simbolima kao: „ovde sam stao“ ili …


obeleživač stranice od spajalice

… „ovde sam napravila pauzu…


obeleživač stranice od spajalice

Kod ovoga projekta ne morate da stanete kod tastera. Budite kreativni kod ukrašavanja obeleživača od spajalice. Umesto tastera možete da koristite dugmiće za odeću ili nešto slično…


obeleživač stranice od spajalice

I to je to. Jako jednostavno i praktično.

Related articles