Oktopod od kartonske rolne toalet papira

01/01/2020 Za decu 2565 Views
Za nekoliko trenutaka možete da napravite igračku oktopod od kartonske rolne. Njima će isto zanimljivo biti pravljenje igračke kao i samo igranje sa njom

Pravljenje oktopoda od kartonske rolne spada u jednostavne, kreativne i zanimljive projekte. Za nekoliko trenutaka sa decom možete da napravite igračku oktopod. Njima će isto zanimljivo biti pravljenje igračke kao i samo igranje sa njom kasnije.


Potreban alat: makaze, četkica, akrilne boje, flomaster

Potreban materijal: kartonska rolna


kartonska rolna od toalet papira

Kartonska rolna toalet papira je praktičan materijal za pravljenje raznih ukrasa i igračaka. Besplatan je i može da se skupi popriličan broj. Za pravljenje oktopoda  je potreban samo jedan komad.


sečenje kartonske rolneKraci idu do polovine dužine rolne

Kada pomislite na oktopoda prvo što Vam padne na pamet su ogromni pipci. To ćemo prvo napraviti tako što ćemo, makazama rolnu zaseći na više mesta. Rez makazama treba da ide najviše do polovine dužine kartonske rolne.


savijanje kartonske rolne

Isečene kartonske trake savite pod 90 stepeni u odnosu na rolnu i napravili ste krake oktopoda. Što više rezova napravite kraci ovog oktopoda će biti tanji.


bojenje kartonske rolneObojite oktopoda akrilnim bojama po Vašem izboru

Nijedan oktopod nije boje kartona, zato ga ofarbajte. Koristite akrilne boje jer nakon sušenja ne farbaju ruke. Oktopoda možete da ofarbate bilo kojom bojom. Neki oktopodi su čak raznobojni. Savetujemo Vas da ovaj deo prepustite deci, ona će znati koje boje treba da bude oktopod.


lepljenje plastičnih očijuOči možete i da nacrtate ili napravite od kolaž papira

Kada se boja osuši, zalepite oktopodu plastične oči. Možete i da ih nacrtate ili napravite od raznobojnog kolaž papira i zalepite lepkom za papir..


crtanje usta markeromNacrtajte oktopodu veliki osmeh

Markerom nacrtajte usta sa velikim osmehom. Ovo je dobar oktopod koji voli da se igra sa decom.


Pravljenje konfeta od obojenog papiraZa tačke možete da koristite boje ili neke stikere

Oktopodi su poznati i po tome što na krakovima imaju prilepke. Njih ćemo napraviti tako što ćemo zalepiti konfete od raznobojnog papira.


oktopod od kartonske rolne toalet papiraIgra može da počne

I to je to.  Igračka oktopod od kartonske rolne toalet papira se vrlo brzo pravi pa možete da napravite i više komada i obojite ih različitim bojama. Igra može da počne.

Related articles