Organizator kablova

18/05/2018 Ostalo 3024 Views
Svaki Uradi Sam majstor ima gomile umršenih kablova u rezervi. Evo kako pomoću jednostavnog organizatora kablova da uvedete red u Vašu radionicu.

Svaki Uradi Sam majstor u svojoj radionici ima gomile kablova i provodnika koje mora da čuva do trenutka kada će mu zatrebati. Obično se vremenom nakupi velika količina raznih provodnika i često se u toj gomili zaboravi šta se ustvari poseduje. Kada zatreba neki poseban provodnik, neretko se kupuje neznajući da on postoji negde u toj gomili.


Potreban materijal: Kartonske cevi od toalet paira


razni kablovi

Evo jednostavnog načina kako se kablovi mogu lepo složiti i klasifikovati tako da u svakom trenutku budu prgledni i na dohvat ruke. Sve to ćemo postići jednostavnim organizatorom kablova napravljenim na principu Uradi Sam.


kartonske rolne od toalet papira

Pored kablova, koje već imate, potrebno je da neko vreme sakupljate kartonse cevi od toalet papira. Biće Vam potrebno onoliko komada koliko imate kablova, odnosno provodnika. Praktično za ovaj organizator kablova neće Vam biti potrebna nikakva novčana sredstva pošto se ovi kartonski kolutovi obično bacaju.


stavljanje kablova u kartonsku rolnu od toalet papira

Dalje Vam je sve jasno. Smotajte kablove oko šake, to je otprilike dužina jedne kartonske cevi. Malo sabite taj namot provodnika tako da može da uđe u kartonsku cev.


organizator kablova

Na kraju uzmite neku kutiju. O ovom slučaju je poslužila kartonska kutija od cipela. Naravno može se napraviti i neka prigodna od drveta kako god Vam je volja. Vertikalno poređajte u kutiju sve kartonske cevi u koje ste prethodno postavili provodnike i organizator kablova je gotov. Naravno, ove kartonske cevi možete postavljati i na neke prigodne police tako da su kablovi ortanizovani na zidu ipred radnog stola i sl. Uglavnom, kada se svi provodnici stave u ovaj organizator kablova nikada nećete zaboraviti šta od kablova posedujete.

Related articles