Pahuljica od termo-lepka

26/12/2021 Projekti , Za decu 1463 Views
Pahuljica od termo-lepka

Zima je u znaku pahuljica snega. Prilikom ukrašavanja novogodišnje jelke uvek se nađe neki ukras u obliku pahuljice. Pogledajte kako se može napraviti pahuljica od termo-lepka.


Potreban alat: termo-lepak, akrilne boje, četkica

Potreban materijal: papir za pečenje


papir za i crtež snežne pahuljice

Za projekat “pahuljica od termo-lepka” potreban Vam je komad papira koji se koristi za pečenje. Papir je napravljen tako da izdržava velike temperature a istovremeno ima takvu osobinu da nije lepljiv. Idealno za crtanje termo-lepkom. Ukoliko imate dara za crtanje to je sve što Vam treba, ukoliko ne, nađite na internetu i odštampajte crtež pahuljice, kao na slici.


Crtanje termo-lepkom po papiru za pečenje

Crtež prekrijte papirom za pečenje. Papir za pečenje je providan i konture pahuljice su odlično vidljive. Termo-lepkom pravite linije prateći konture pahuljice. Ovo neće biti problem. Termo-lepak se vrlo lako nanosi i prati konture crteža.


Pahuljica od termolepka na papiru za pečenje

Kada ste termolepkom iscrtali pahuljicu ostavite da se lepak potpuno ohladi. Proces ćete ubrzati ako pahulju, na kratno, stavite u frižider ili iznesete na terasu.


odlepljivanje pahuljice od termo-lepka sa papira

Kada je termo-lepak u obliku pahulje potpuno očvrsnuo odlepite ga sa papira. Primetićete da se papir za pečenje lako odlepljuje od pahuljice bez ikakvih ostataka na papiru.


Farbanje pahuljice od termo-lepka  belom akrilnom bojom

Na kraju ostaje samo da ofarbate pahuljicu akrilnim bojama. Mi smo pahulju ofarbali belom bojom ali, naravo, vaše pahulje mogu da budu šarene. Takođe, pahulju možete premazati lepkom i posuti šljokice….


Pahuljica od termo-lepka

I to je to. Ovu pahulju možete da nakačite na novogodišnju jelku ili da je zalepite na prozorsko staklo. Pahulja je dekorativna i može poslužiti kao lep ukras. Ako ovaj projekat radite u prisustvu dece. Tom prilikom posebnu pažnju obratite na vruć termo-lepak.

Related articles