Paleta za slikanje od CD

26/09/2020 Za decu 1643 Views
Svaki slikar mora da ima i nešto kao što je paleta za slikanje, pa tako i mali umetnici. Možete je napraviti za nekoliko trenutaka.

Deca obožavaju da nešto crtaju i boje. Najčešće koriste tempere koje su zbog svojih karakteristika veoma pogodne. Svaki slikar mora, naravno da ima i nešto kao što je paleta za slikanje, pa tako i ovi mali umetnici. Ukoliko nemate pri ruci jednu takvu, bez brige. Možete je napraviti za nekoliko trenutaka. Reciklirajte neke odbačene materijale i napravite slikarsku paletu. Deca će biti oduševljena.


Potreban alat: lepak

Potreban materijal: CD, plastični čepovi


CD i plastični čepovi

Pribor za male slikare možete napraviti za nekoliko trenutaka. Sve što Vam je potrebno je nekoliko plastičnih čepova i jedan CD. Veličina čepova nije bitna. Pogodniji su oni malo plići ali su sasvim dobri i klasični sa plastične flaše. CD-ovi se sve ređe koriste pa i nalaze. Ipak, svi negde u kući imamo još po neki zaboravljeni CD. Potražite ga.


Nanošenje lepka na plastični čep

Nanesite malo lepka na plastični čep. Koristite neki lepak za plastiku. Možete da koristite super lepak ili termo-lepak.


Lepljenje plastičnih čepova na CD

A zatim plastične čepove nalepite na CD. Zalepite sve čepove u krug na CD.


Paleta za slikanje od CD

I to je to. Gotovo za minut. Možete koristiti plastične čepove različitih veličina ili boja. Time paleta postaje šarenija i zanimljivija.


Paleta za slikanje

U svaki čep stavite po malo tempere različite boje. Paleta za slikanje je gotova, četkicu u ruke i mali slikari mogu da počnu da prave velika dela.

Related articles