Sprečite pomeranje patosnica u kolima

12/01/2020 Improvizacije 4469 Views

Gumene patosnice za kola su odavno postale sastavni deo enterijera automobila. To je jedan jako koristan dodatak za Vašeg mezimca. Na cipelama u automobil unosimo neverovatnu količinu prljavštine, bez patosnica bilo bi je jako teško izbaciti iz automobila.


Potreban alat: Makaze

Potreban materijal: čičak traka


patosnica u kolima

Nema tog vlasnika automobila koji ne koristi patosnice za kola kako bi sačuvao unutrašnje podne obloge kabine od oštećenja i prljanja.


patosnica u kolima

Međutim, pored svih dobrih osobina patosnice za kolia imaju i jednu lošu…pomeraju se. Neretko je potrebno posle svakog ulaska i izlaska iz automobila pomerati patosnice i postavljati ih u prvobitni položaj kako bi i dalje vršile svoju funkciju. 


patosnica u kolima

Tokom vožnje često se pomeraju i ka pedalama nožnih komandi pa posle izvesnog vremena vožnje kočnica kvačilo i gas kače patosnicu prilikom pritiskanja i otpuštanja.


gumena patosnica u kolima

Često patosnice u kolima imaju perforiranu donju stranu kako bi sprečile klizanje ali ni ovo ne pomaže mnogo.


čičak traka

U koliko želimo da patosnice ostanu tamo gde ih i postavimo možemo iskoristiti čičak traku na sledeći način: Čičak traka se sastoji od dva dela – jedna strana na kojoj su plastične kukice i druga strana na kojoj su tanka vlakna (na dodir liči na vatu). Mi ćemo koristiti samo polovinu trake koja je sa plastičnim kukicama dok će ulogu druge polovine imati podna obloga automobila.


lepljenje čičak trake na patosnice za kola

Čičak traku (samo deo sa kukicama) isečemo na više kraćih delova. (Moguće je staviti i dugačke čičak trake duž oboda i po sredini patosnice ali onda je teže odlepiti patosnicu prilikom pranja i čišćenja unutrašnjosti automobila) Na mesta gde želimo da zalepimo komadiće čičak trake nanesemo univerzalni lepak


nalepljena čičak traka na patasnicu za kola

i zalepimo komadiće čičak trake. Kada se lepak osuši patosnicu vratite na mesto i pritisnite na mestima gde ste zalepili čičak trake kako bi se ona dobro uhvatila za podlogu.


patosnica za kola

Kada pokušate da pomerite ili podignete patosnicu koja je čičak trakama zalepljena za podnu oblogu automobila primetićete da to više nije tako lako, a patosnice za kola se više neće pomerati.

Related articles