Pauk od kestena

01/01/2020 Za decu 2329 Views

Obično u jesen u parkovima možete da nađete plodove divljeg kestena. Oni su vrlo interesantni i mogu se iskoristiti za pravljenje različitih igračaka za decu. Pokupite nekoliko kestena i spremite se, danas se pravi pauk od kestena.


Potreban alat: bušilica, burgija, flomaster

Potreban materijal: kesten, čačkalice


Kesten i čačkalice

Za pravljenje ovog neobičnog pauka potrebne su Vam samo dve stvari. Jedan divlji kesten i nekoliko drvenih čačkalica.


Bušenje kestena

Pauk od čačkalica se pravi krajnje jednostavno i brzo u nekoliko koraka. Prvo, bušilicom izbušite po tri rupe na bočnim stranama kestena. Prečnik burgije treba da odgovara prečniku čačkalice.


pauk od kestena

Zatim u izbušene rupe zabodite drvene čačkalice.


pauk od kestena

Znamo da paukovi na nogama imaju zglobove. Da bi napravili ove zglobove polomite drvene čačkalice negde na polovini dužine. Čačkalice samo delimično slomite. Pazite da se čačkalice prilikom ovog lomljenja ne razdvoje na dva dela. Ukoliko Vam se to desi, izvadite slomljenu čačkalicu i zabodite drugu celu, a zatim ponovo pokušajte da je slomite.


pauk od kestena

Na kraju na kestenu nacrtajte veselo lice pauka i to je to.


pauk od kestena

Deca se često plaše paukova. Ovo važi i za mnoge odrasle osobe. Ovaj neopravdani strah će deca najlakše savladati sukobljavanjem sa svojim strahom. Pravljenje pauka od kestena je jedan od načina savladavanja straha. Dok, sa decom, pravite paukove od kestena pričajte im zbog čega su paukovi korisni i da su oni važan deo prirode oko nas.

Related articles