Pom pom od kasete

09/02/2020 Za decu 2188 Views
Kasete se već dugi niz godina ne koriste. Ovde Vam dajemo ideju kako da im udahnete novi život tako što ćete od trake napraviti pom pom.

Kasete se već dugi niz godina ne koriste. Nekada su bile veoma popularne i sigurno svako od Vas ponegde duboko u plakaru ima poneku kasetu. Ovde Vam dajemo ideju kako da udahnete novi život kasetama tako što ćete od trake napraviti Pom Pom. Ove zanimljive loptice možete koristiti kao ukras na poklonima, kao ukras na rođendanskim kapama i slično.


Potreban alat: makaze

Potreban materijal: audio kaseta, konac


Audio kaseta

Audio kasete su nekada bile veoma popularne. Pored gramofonskih ploča bile su jedini nosioci zvuka. Već dugi niz godina to više nisu. Zamenili su ih neki drugi nosioci zvuka. Bez obzira na to još uvek veliki broj kaseta se može naći iako više nemaju svrhu. Na našem sajtu smo već koristili stare audio kasete u projektu pod nazivom držač olovaka od audio kaseta. Ovaj put Vam dajemo još jednu ideju kako bi mogli da reciklirate ove stare nosioce zvuka. Ovaj projekat će im dati novu namenu. Pronađite u starom plakaru jednu kasetu i evo kako da je iskoristite.


Namotavanje trake audio kasete oko prstiju

Izvucite traku iz kasete i presecite je. Zatim traku namotavajte oko prstiju. Od veličine Pom Pom zavisi koliko ćete puta namotati traku oko prstiju. Otprilike 50 puta ili više. U svakom slučaju ne bi trebalo manje od 30. Možda će Vam se učiniti da je to mnogo posla ali iznenadiće te se da će Vam za ovo namotavanje trebati 10-20 sekundi.


Vezivanje audio trake koncem

Nakon toga, na sredini namotane trake vežite konac, kao na slici. Snažno stegnite čvor jer će u suprotnom da se raspada pom pom.  Ukoliko pravite ukras za paket ostavite duže krajeve konca.


sečenje audio trake makazama

Sada, makazama isecite vrhove trake. Na ovaj način definišete i veličinu pom poma.


Oblikovanje pom pom

Na kraju oblikujte loptu tako što ćete razdvojiti trake, kao na slici.


pom pom od kasete

Na poklonu će ovo biti jako dekorativan i originalan ukras. Pom pom učvrstite pomoću krajeva konca koji ste ostavili prilikom pravljenja. Ovaj ukras je najčešće vezan za neka sportska dešavanja, obično je deo koeografije navijanja za određeni tim. Više o ovoj kićanki možete videti ovde. U našem slučaju mi smo ga iskoristili za ukrašavanje poklona.

Related articles