Popravka creva za tuš

08/01/2020 Popravke 12380 Views

Crevo za tuš se smatra potrošnim materjalom i kada se počne da propušta vodu vreme je za zamenu. Međutim sa pojavom nekvalitetnijh creva za tuš na našem tržištu nekada je potrebno promeniti ga i nekoliko puta godišnje što u današnje vreme mnogima nije zanemarljiv trošak. Da li je moguća popravka creva za tuš?


Potreban alat: Špicangle, makaze

Potreban materijal:


tuš

Zbog toga vam u ovoj foto priči pokazujemo kako da popravite crevo za tuš i uštedite nešto novca.


curi voda na crevu tuša

Na slici je prikazano crevo koje propušta. Pored mlaza sa tuša vidi se i kako voda ističe na sastavu drške i creva. Kako se rupa na crevu tuša povećava tako sve više vode ističe ispod drške, a sve manje kroz tuš, dok na kraju upotreba tuša postaje nemoguća.


skidanje creva sa tuša

Crevo tuša ima metalni ukrasni i zaštitni omotač, ali voda protiče kroz gumeno crevo koje se nalazi unutar ovog omotača. Kada crevo propusti to znači da se probušilo unutrašnje gumeno crevo dok je sa metalnim omotačem najčešće sve uredu. Da bi došli do gumenog creva i otklonili kvar uradite sledeće: odšrafite dršku tuša… 


crevo  za tuš

…povucite maticu na dole i sklonite gumicu za dihtovanje.


rastavljanje creva za tuš

Cvicanglama ili motorcanglama izvucite mesingani deo koji je umetnut u plastični završetak creva. Ovo se na prvi pogled čini izuzetno teško jer mesingani deo viri tek oko milimetar iz plastike i nije ga lako uhvatiti kleštima, ali kada klešta lepo namestite iznenadićete se kako uopšte nije teško izvaditi ovaj mesingani deo.


sečenje creva za tuš

Kada izvučete mesingani deo zajedno sa njim će izaći i crevo. Na njemu ćete videti i rupu kroz koju je prolazila voda. Odsecite oštećeni deo creva…


mesingani nastavak tuš creva

…i iz njega izvadite mesingani nastavak.


postavljanje mesinganog nastavka u crevo za tuš

Mesingani nastavak vratite u crevo. Ako vraćanje predstavlja problem, namažite ga sapunom kako bi lakše ušao u crevo. Dok ne postavite mesingani nastavak, ne puštajte gumeno crevo jer se može desiti da se ono uvuče u metalno.


crevo za tuš sa mesinganom nastavkom

Postavljen mesingani nastavak.


crevo za tuš

Sada gumeno crevo vratite u metalno…


popravka creva za tuš

…pritiskajući mesingani nastavak dok potpuno ne nalegne na plastiku.


montiranje creva za tuš

Zašrafite crevo za dršku tuša…


 tuš

…i isprobajte. I popravka creva za tuš je završena. Uživajte.

Related articles