Praktičan držač kanapa

11/01/2020 Improvizacije , Saveti 3036 Views

Kanap namotan u klupko često koristimo kako u domaćinstvu tako i u “uradi sam” radionicama. S obzirom na to da nam za različite namene trebaju različite vrste kanapa odnosno kanapi različitih debljina obično svi u svojim fijokama, kutijama i drugim prostorima gde drže kanap imaju puno zamršenog kanapa. Pogledajte kako da jednostavno napravite praktičan držač kanapa.


Potreban alat: šrafciger

Potreban materijal: univer, levak, šrafovi


dva kanapa

Kanap u takvom stanju obično otežava korišćenje odnosno pronalaženje drugih predmeta i alata koji čuvamo zajedno s njim. S druge strane kada hoćemo da ga upotrebuimo obično je prvo potrebno odvojiti određeno vreme da se kanap odmrsi. Nakon upotrebe kanap odlažemo na isto mesto i sledeći put kada želimo da ga koristimo opet isti problem.


tri plastična levka

Zbog toga vam u ovoj foto priči otkrivamo kako da napravite jednostavan sistem za čuvanje i korišćenje kanapa bez muke. Sve što vam je za to potrebno prikazano je na fotografiji: univer ploča, šrafovi, šrafciger i levak odnosno onoliko njih koliko vrsta kanapa planirate da upotrebljavate. To je sve što Vam treba da napravite praktičan držač kanapa


prastični levak i iverica

Na kant univer ploče postavite ušicu levka. U slučaju da plastični levak nema ovu ušicu, probušite rupu na levku odmah ispod ivice.


pričvršćivanje plastičnog levka za ivericu pomoću šrafa

I šrafcigerom zašrafite šraf tako da on može čvrsto da drži levak. Dovoljan je šraf malog prečnika i dužine jer neće trpeti značajnu silu.


praktični držač kanapa

Nakon toga istim postupkom pričvrstite onoliko levaka koliko vrsta kanapa planirate da koristite. Na ovaj način završena je priprema.


praktični držač kanapa

Nakon pripreme univer ploču na koju ste pričvrstili levkove pričvrstite za zid na mestu na kome će vam kanap najčešće zatrebati. Krajeve kanapa provucite kroz levak, a nakon toga klupko postavite u levak.


praktični držač kanapa

Kada vam je kanap potreban, jednostavno povucite kraj kanapa koji viri iz levka. Kada izvučete potrebnu dužinu kanap presecite makazama ili skalpelom. Upotreba je izuzetno laka i svaki put pri korišćenju uživaćete jer ne morate da izgubite vreme pokušavajući da odmrsite kanap koji vam je potreban.

Related articles