Praktični držač kablova punjača

11/01/2020 Improvizacije 2911 Views

Mobilni telefon privatni, službeni, tablet, foto aparat…samo su mali deo uredjaja koji skoro svako od nas ima u kući. Ovi uredjaji zahtevaju često punjenje baterija, a kako su utičnice obično na nepristupačnim mestima, najčešće iza stola ili neke komode to od nas zahteva saginjanje i prebiranje po kablovima koji se tu nalaze ne bi li našli odgovarajući za uređaj koji želimo da napunimo. Ako još dodamo da su ta mesta i slabo osvetljena, a potraga za odgovarajućim kablom dešava se više puta dnevno sve se to pretvara u pravu gnjavažu. Vama je potreban praktični držač kablova punjača


Potreban alat:

Potreban materijal: magnet, opruga, lepak


praktični držač kablova

Međutim, sa materjalom prikazanim na slici (magnet za frižider i hemijska olovka) ovaj se problem može rešiti tako da nam kablovi budu uvek lako dostupni i pri ruci.


magnet za frižider

Glavni deo za praktični držač kablova je magnet. Od ukrasnog magneta za frižider odvojimo magnet.


rastavljena himijska olovka

…a zatim da iz hemijske olovke izvadimo oprugu.


magnet, mali feder, kabl od mobilnog punjača

Sada imamo sve što nam je potrebno: magnet i oprugu.


feder na kablu

Na kraj kabla od punjača, blizu priključka koji priključujemo u uređaj kada ga punimo, namotajte oprugu.


praktični držač kablova

To bi trebalo da izgleda ovako.


magnet na stolu

Magnet zalepite sa zadnje strane stola/komode otprilike na onom mestu gde bi želeli da vam stoji kabl punjača. Mesto izaberite tako da vam bude lako dostupno i da u blizini imate dovoljno mesta da odložite uređaj dok traje punjenje.


praktični držač kablova punjača

Kada ste zalepili magnet i kada se lepak osušio pripreme su gotove. Sada možete isprobati vaš novi držač. Kada prinesete deo kabla na koji ste postavili oprugu magnetu on će se zalepiti za magnet i stajati tu spreman za korišćenje.


praktični držač kablova punjača

Na ovaj način kabl neće više zapadati iza stola/komode već će uvek stajati vama pri ruci. Kada želite da napunite telefon jednostavno odlepite kabl od magneta, a nakon punjenja ponovo ga zalepite nazad na magnet da bi vam u svakom trenutku bio pri ruci. U koliko koristite manje savitljive, deblje ili teže kablove preporučujemo da koristite neodijumske magnete i deblje opruge kako bi kabl u držaču čvrsto stojao na mestu. Na sajtu homedit smo našli još nekoliko interesantnih ideja za držače kablova.

Related articles