Praktični držač za peškire

10/08/2018 Projekti 3663 Views
Kada je kupatilo malo cenjeno je svako rešenje koje štedi prostor. Evo jedne dobre ideje za kečenje peškira.

Kada raspolažete malim kupatilom, u kome ste pri tome uspeli da postavite sve neophodne sitnice poput tuš kabine i lavaboa, ne ostaje vam mesta ni da odložite peškir.


Potreban alat: Olovka, metar, libela, bušilica, šrafciger

Potreban materijal: ručke za vrata, šrafovi


 Kupatilo

Evo rešenja kako da napravite praktični držač za peškire. Spojite dve funkcije u jedno ručka za vrata i držač za peškire.


lavabo

Ideja je da se iskoristi prostor na vratima ormarića ispod lavaboa. Proizvođači ovakvih ormarića ostavljaju Vama na volju oko izbora ručki. U našem slučaju, ručke će biti istovremeno i držači za peškire.


merenje dužine

Na početku treba odrediti visinu na kojoj će biti postavljeni držači. Pre odmeravanja razmislite na koji način bi mogli saviti peškir i po tome odrediti i visinu držača za peškire. Merenje izvršite i na drugim vratima.


određivanje horizontale uz pomoć vaser vage

Zatim pod libelom povucite horizontalnu liniju. Tako ćete obezbediti da držači budu postavljeni horizontalno. Ovo međutim nije uvek pravilno. Ukoliko su vam vrata malo ukoso postavljena (pogledati podešavanje šarki na vratima) a držači strogo horizontalni onda će vizuelno to jako loše da izgleda. U tom slučaju zaboravite libelu i povucite liniju koja je paralelna sa rubom vrata.


merenje dužine pomoću ručnog metra

Sada, ručnim metrom, izmerite na kom rastojanju se nalazi rupa od kraja držača.


određivanje mesta za bušenje

A zatim prenesite tu vrednost od ruba vrata i na već nacrtanoj liniji obeležite to mesto. Na isti način odredite mesto druge rupe.


bušenje rupe uz pomoć bušilice

Bušilicom izbušite rupe na označenim mestima burgijom odgovarajućeg prečnika u zavisnosti od debljine šrafa koji ste dobili uz držač.


ušrafljivanje šrafa

Na kraju, uz pomoć šrafcigera,  držače pričvrstite šrafovima.


praktični držač za peškire

I postavili ste interesantne ručke za otvaranje vrata.


praktični držač za peškire

Koje istovremeno mogu da posluže kao držači za peškire.

Related articles