Praktični kuhinjski držač

11/01/2020 Improvizacije , Saveti 3075 Views

Kuhinjski držač, predvidjen da se na njega kače kuhinjske krpe često nisu praktični jer kuhinjske krpe sa njih brzo i lako skliznu/padnu. Pored toga morate se postarati da krpe zakačite na kuku kuhinjskog držača ili ćete je sledeći put, kada Vam bude trebala, naći na podu. E pa ne mora biti tako. Predstavljamo Vam kuhinjski držač krpa, koji možete sami da napravite, a koji nema ni jednu od pomenutih mana.


Potreban alat: šrafciger, skalpel

Potreban materijal: šraf, teniska loptica


kuhinjska krpa

Kao što smo već rekli, klasični držači su uglavnom napravljeni u obliku kuke. Kod nekih je kuka veća, kod nekih manja, lepše dizajniran izgled ali ipak obična kuka. Ako ste želeli nešto drugačije za Vašu kuhinju, a pored toga i praktičnije od klasičnih držača, u ovom postu Vam predstaljamo alternativni kuhinjski držač krpa.


sečenje teniske loptice skalpelom

Za ovo će nam biti potrebna jedna loptica za tenis. Lopticu možete kupiti u bilo kojoj sportskoj radnji ali takođe možete da se prošetate oko nekog teniskog terena i naćićete poneku lopticu koja je odletela sa terena i praktično zaboravljena. Sada možete da joj date novu svrhu. Lopticu, skalpelom  zasecite tako da dobijete dva proreza pod pravim uglom.


isečena teniska loptica i šraf

Zatim pripremite šraf za pričvršćivanje za zid, a pre šrafljenja postavite tipl u zid na način koji smo objasnili u foto priči postavljanje tipla u zid. Na šraf je potrebno staviti veliku podlošku kako glava šrafa ne bi pocepala tenisku lopticu prilikom pritezanja.


viksiranje teniske loptice na zid

Kroz pripremljeni otvor provucite šrafciger i pritegnite šraf. Prčnik tipla i štafa ne mora da bude veliki jer držač neće trpeti velika opterećenja. Tipl od 6mm će biti i više nego dovoljan.


praktični kuhinjski držač

Kada želite da odložite krpu dovoljno je da je rukom malo uvučete u prorez na loptici. Guma, od koje je loptica napravljena će stisnuti krpu i ona će tu ostati. U koliko želite da uzmete ostavljenu krpu dovoljno je da je povučete i krpa je van držača.


praktični kuhinjski držač

Držač možete koristiti i u druge svrhe, recimo za držanje pisama, ključeva, peškira u kupatilu…

Related articles