Prašina nakon bušenja zida

15/04/2019 Improvizacije , Saveti 4284 Views
Posle svakog bušenja zida je, naravno obavezno usisavanje poda. Ipak ne mora tako da bude. Postoji jednostavnij način

Svako ko je bušilicom bušio zid, zbog postavljanja tipla ili slično,  zna da je posledica toga padanje prašine, odnosno smrvljenog maltera na pod. Najčešće je to u pitanju tepih. Posle svakog bušenja zida je, naravno obavezno usisavanje poda. Ipak ne mora tako da bude. Postoji jednostavnij način


Potreban alat: bušilica, burgija

Potreban materijal: žuti papirić za poruke


žuti papirići za poruke

Sve što Vam treba je jedan papirić za poruke. Sigurno svako u kući ili kancelariji ima ove žute papiriće za ostavljanje poruka. Ovi papiri uz jednu ivicu imaju slab lepak koji je ipak dovoljno jak da drži papir ali istovremeno se može odlepiti sa površine bez ostavljanja tragova. Postoji interesantna priča u vezi ovog lepka. Naime, napravljen je sasvim slučajno. Nasini stručnjaci su imali zadatak da naprave izuzetno jak lepak koji će se koristiti u ekstremnim uslovima. Kao što znamo, tada nisu napravili taj lepak ali su napravili lepak za žute papiriće.


Bušenje zida

Ali da se mi vratimo na naš problem. Uzmite jedan od tih žutih papirića i presavite ga na pola, tako da lepljiva traka bude paralelna sa linijom presavijanja. Dve polovine presavijenog papira treba da stoje pod pravim uglom jedna u odnosu na drugu. Ovako pripremljen papir zalepite ispod mesta na kojem želite da izbušite rupu. Prilikom bušenja sva prašina će se zadržavati na žutom papiru. Na ovaj način ne morate posle bušenja da čistite, uključujete usisivač i slično, već jednostavno bacite papirić u đubre.

Related articles