Riba od papira

05/01/2020 Za decu 3961 Views

Kada pravite dečije proslave veseli ukrasi su neizbežni.  U prodavnicama i knjižarama možete naći, zaista, veliki izbor ukrasa. Ali ukras je mnogo lepši kada ga sami napravite. Današnji projekat je riba od papira. Kao što samo ime kaže osnovni materijal od koga ćemo praviti ovu ribu je papir.


Potreban alat: lepak za papir

Potreban materijal: papir u boji


dva roze papiraKoristite papir u boji

Da bi napravili ribu od papira potrebna su Vam dva papira formata A4. Naravno, papir može biti i veći i manji. Ova riba može da se pravi od običnog belog papira pa da deca kasnije oboje ribu kako žele. Može biti jednobojna ali i šarena. U našem slučaju smo koristili raznobojni papir kako bi smo napravili jednu veselu ribu.


Savijanje roze papira

Papir, po dužini presavite na pola…


Savijanje roze papira

A onda ga ponovo presavite na pola…


Savijanje roze papira

I to radite dok ne dobijete papir širine 2cm.


savijen papir

Sada razmotajte papir, kao na slici. Dobili ste lepezu od papira. Na mestima gde je papir bio savijen izvršićete ponovo savijanje.


riba od papira

… ali ovog puta savite papir u obliku harmonike. Uradite to sa oba papira, kao na slici.


savijen papir spojen spajalicom

Naslonite oba papira jedan na drugi i u sredini ih spojite heftalicom.


riba od papira

Zalepite sve slobodne ivice tako da dobijete krug. Na taj način ste dobili telo ribe. Mi smo koristili običan lepak za papir, ali možete koristiti i temo-lepak.


riba od papira

Da bi napravili rep ribe isecite trougao od papira druge boje. I zalepite ga na telo ribe.


riba od papiraUkrasite ribu od papira šljokicama, konfetama i sl.

Za kraj još, od kolaž papira napravite oko ribe i to je to. Riba od papira je gotova. S obzirom da se ovu ukrasi prave lako i brzo možete ih napraviti više komada za kratko vreme. Eksperimentišite, koristite dva papira različitih boja, ukrasite ribe farbanjem, šljokicama ili kolaž papirom. Na vrhu ribe možete probušiti rupu i provući konac tako da možete ribu da okačite.

Related articles